T: (024)-3713000 algemeen
T: (024)-3713030 service
E: info@dkc.nl
DKC voor:

Ventilatie onderhoud

Een mechanisch ventilatiesysteem vraagt om goed ventilatie onderhoud. Ventilatiesystemen zitten op verschillende plaatsen, zoals in de keuken, de badkamer en soms ook in een opberghok. U weet misschien zelf wel hoe vies deze systemen kunnen worden, en hoe belangrijk onderhoud ventilatie is. Immers, hoe langer u met ventilatie onderhoud wacht, hoe korter de overlevingsduur van uw systeem zal zijn. Met periodiek onderhoud voorkomt u vroegtijdige slijtage.

Taken bij onderhoud ventilatie

In uw ventilatie systeem zitten afzuigventielen die u regelmatig schoon moet maken, want anders zullen deze ventielen dichtslibben met vuiligheid of stof. Deze ventielen zijn meestal uit het plafond te halen, maar niet altijd. Bij ventilatie systeem reinigen is het belangrijk dat de ventielen niet verwisseld worden en in dezelfde stand blijven staan. Wanneer het ventiel op een bepaalde plek namelijk opeens meer of minder is geopend, dan wordt er dus ook meer of minder lucht afgezogen.

Daarnaast zult u bij het onderhoud ventilatie ook de ventilator periodiek schoon moeten maken. Ook dit kunt u eventueel zelf doen, maar om schade te voorkomen, is het beter als u dit ventilatie onderhoud door een expert laat uitvoeren.

Overig onderhoud ventilatiesysteem

Het kan voorkomen dat uw ventilator ondanks de getroffen onderhoudsmaatregelen toch kuren krijgt. Bijvoorbeeld doordat de lucht niet afgezogen wordt, maar alleen wordt rondgepompt. Hierdoor blijven vocht en geuren langer hangen. Bij het onderhoud ventilatiesysteem zullen we daarom ook kijken naar uw afsluitklep, want die is vaak de oorzaak van een slechtwerkende ventilator.

Ventilatie onderhoud nodig?

Neem snel contact op met DKC Totaaltechniek en vraag naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken via 024 3713 000 of mail naar info@dkc.nl. Met een periodiek onderhoud ventilatiesysteem voorkomt u onnodige slijtage aan uw ventilator, wacht dus niet te lang! 

Nieuws

Klima-Testtechniek online
Vernieuwde website! Klima-Testtechniek, de divisie van Installatiebedrijf DKC
Lees verder

Terugdringen F-gassen
In Europa wordt het gebruik van F-gassen steeds verder teruggedrongen. Dit is
Lees verder

Projecten

Opwarmkamers Friesland Campina
Een maatwerkopdracht voor Friesland Campina. De zuivelproducent gebruikt een
Bekijk project

Exacte Klimaatkasten voor Océ
Aan printerfabrikant Océ leveren wij alweer de derde serie klimaatkasten om
Bekijk project

Mobiele Afname Locatie Sanquin
Voor Sanquin installeerde DKC Koudetechniek in samenwerking met Carrosseriebedrijf
Bekijk project