T: (024)-3713000 algemeen
T: (024)-3713030 service
E: info@dkc.nl
DKC voor:

Ventilatie onderhoud

Een mechanisch ventilatiesysteem vraagt om goed ventilatie onderhoud. Ventilatiesystemen zitten op verschillende plaatsen, zoals in de keuken, de badkamer en soms ook in een opberghok. U weet misschien zelf wel hoe vies deze systemen kunnen worden, en hoe belangrijk onderhoud ventilatie is. Immers, hoe langer u met ventilatie onderhoud wacht, hoe korter de overlevingsduur van uw systeem zal zijn. Met periodiek onderhoud voorkomt u vroegtijdige slijtage.

Taken bij onderhoud ventilatie

In uw ventilatie systeem zitten afzuigventielen die u regelmatig schoon moet maken, want anders zullen deze ventielen dichtslibben met vuiligheid of stof. Deze ventielen zijn meestal uit het plafond te halen, maar niet altijd. Bij ventilatie systeem reinigen is het belangrijk dat de ventielen niet verwisseld worden en in dezelfde stand blijven staan. Wanneer het ventiel op een bepaalde plek namelijk opeens meer of minder is geopend, dan wordt er dus ook meer of minder lucht afgezogen.

Daarnaast zult u bij het onderhoud ventilatie ook de ventilator periodiek schoon moeten maken. Ook dit kunt u eventueel zelf doen, maar om schade te voorkomen, is het beter als u dit ventilatie onderhoud door een expert laat uitvoeren.

Overig onderhoud ventilatiesysteem

Het kan voorkomen dat uw ventilator ondanks de getroffen onderhoudsmaatregelen toch kuren krijgt. Bijvoorbeeld doordat de lucht niet afgezogen wordt, maar alleen wordt rondgepompt. Hierdoor blijven vocht en geuren langer hangen. Bij het onderhoud ventilatiesysteem zullen we daarom ook kijken naar uw afsluitklep, want die is vaak de oorzaak van een slechtwerkende ventilator.

Ventilatie onderhoud nodig?

Neem snel contact op met DKC Totaaltechniek en vraag naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken via 024 3713 000 of mail naar info@dkc.nl. Met een periodiek onderhoud ventilatiesysteem voorkomt u onnodige slijtage aan uw ventilator, wacht dus niet te lang! 

Nieuws

Een symbolisch hoogte punt
Voor de Stichting Studentenhuisvesting zijn we bezig met de ombouw van een voormalig
Lees verder

DKC zet zwaar in op duurzaamheid!
Bedrijven hebben meerdere motieven om te veranderen. DKC Totaaltechniek wil in de
Lees verder

Projecten

Bison Bowling
DKC heeft op 6 januari van dit jaar het project ‘Bison Bowling’ in
DHL
Op het braakliggende terrein  bij Bijsterhuizen komt een nieuw
Bekijk project

Nathan
DKC heeft opdracht voor het leveren en monteren van de E, W en M&R installaties
Bekijk project