Led verlichting

Switchen naar led verlichting? Ga samen met DKC voor duurzaam
Het “verduurzamen” van uw kantoorpand is een actueel onderwerp. Vanaf 1 januari 2023 zijn alle kantoren groter dan 100m² verplicht om het energielabel C te voeren. Het verplicht stellen van dit energielabel is een onderdeel van de klimaatdoelstellingen van onze overheid.

U denkt misschien: 2023 is nog ver weg, moet ik me daar nu al mee bezig houden? Wij adviseren u om u nu al te starten met oriënteren. Want er zijn veel mogelijkheden voor verduurzaming van panden, en evenveel vragen waarop u een antwoord zoekt. Waarmee kunt u bijvoorbeeld het best starten?  Begint u met zonnepanelen, een warmtepomp of eerst de verlichting?

Wij helpen u graag om duidelijkheid in uw energiehuishouding te scheppen en zorgen er samen met u voor dat uw organisatie tijdig voldoet aan de gestelde eisen voor het nieuwe energielabel.

Verlichting: energiebesparing met laagste investering en kortste terugverdientijd.
Verlichting is samen met verwarmen één van de grotere exploitatiekosten van uw bedrijfslocatie. Wanneer er echter naar energiebesparende maatregelen wordt gekeken dan geldt voor led verlichting de laagste investering en de kortste terugverdientijd. Led verlichting zorgt voor een verbetering van het energielabel en het levert u een mooi financieel rendement op. Denk hierbij aan de langere levensduur, de lage onderhoudskosten en de energiebesparing. Daarnaast zorgt led verlichting voor een frisse moderne uitstraling en zorgt het voor een positieve invloed op de sfeer, de productiviteit én de veiligheid binnen uw organisatie.

Bent u klaar voor led? Wij maken de overstap gemakkelijk.
Het verduurzamen van uw kantoor is een kostbare aangelegenheid. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze bij een switch van conventionele verlichting naar led. Dit doen we in een aantal stappen:

 1. Verlichtingsscan op locatie:
  Wij komen bij u langs en bekijken de huidige situatie.
 2. Besparingsberekening:
  Direct inzichtelijk hoeveel u kunt besparen op uw energiekosten en CO2 uitstoot.
  Vergelijking van het huidige gebruik ten opzichte van het toekomstig gebruik.
 3. Proefplaatsing
  Ervaar de duurzame verlichting door een proefopstelling.
 4. Installatie
  Wij kunnen de volledige verlichting voor u installeren.

Start met duurzame verlichting en neem contact met ons op
Onze lichtadviseurs helpen u graag bij het maken van de keuze die het best bij uw situatie past. Wilt u meer weten, neem dan contact met hen op via 024-3713000 of duurzaam@dkc.nl zij informeren u graag over de mogelijkheden, maar staan ook voor u klaar om vrijblijvend een scan te doen van uw huidige verlichting en dit te vertalen naar een besparingsberekening

De Wet Milieubeheer geldt (mogelijk) ook voor u
Graag wijzen we u op de Wet Milieubeheer. Deze wet verplicht bedrijven omenergiebesparende maatregelen te nemen die binnen 5 jaar worden terugverdiend worden. Sinds 2018 wordt deze wet actief gehandhaafd. De overheid draait de bewijslast om voor winkels, restaurants, kantoren en fabrieken die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000m³ gas verbruiken. Het is goed om te weten dat ook onder deze grens nog steeds de Wet milieubeheer geldt.

Photo by Martina T. on Unsplash