Veiligheid voorop: Bewust Veilig dag 2024

Op 27 maart 2024 is het weer zover: de Bewust Veilig dag! Deze dag staat in het teken van samenwerking voor een veilige werkomgeving.

Op de Bewust Veilig-dag wordt er zowel binnen de bouw, de techniek als ook binnen de onderhoudssector extra bij Veiligheid stil gestaan. Meer dan 650 bedrijven doen hieraan mee. Bij DKC Totaaltechniek beseffen we dat veiligheid niet vanzelfsprekend is. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van iedereen binnen het bedrijf, van management tot medewerkers en van leveranciers tot klanten. 

Samenwerking centraal

Veiligheid is een onderdeel van onze kernwaarden waar we  veel aandacht aan besteden, iets wat we op deze dag extra willen belichten. Tijdens de Bewust Veilig dag 2024 staan we binnen DKC Totaaltechniek daarom stil bij de samenwerking en veiligheid op de werkvoer. Zo zal intern de Bewust Veilig-krant verspreidt worden en zullen er voor medewerkers diverse toolboxen beschikbaar worden gesteld om hen te betrekken en te informeren over verschillende veiligheidsthema’s, zoals:

  • Werken op hoogte
  • Werken met gevaarlijke stoffen
  • Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreken
  • Fysieke belasting op de bouwplaats en op kantoor
 

Inspireren en motiveren

DKC Totaaltechniek wil haar medewerkers inspireren om veilig te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen veiligheid en die van hun collega’s. De Bewust Veilig dag is een mooie gelegenheid om hier naast onze huidige aanpak extra aandacht aan te besteden en met elkaar te bespreken.

Een veilige toekomst

Door continue aandacht te besteden aan veiligheid, streven we ernaar het aantal ongevallen op de werkplek te verminderen. DKC Totaaltechniek is ervan overtuigd dat dit, samen met de inzet van alle medewerkers, kan leiden tot een veiligere toekomst voor iedereen.

Gerelateerde artikelen

Afgelopen dinsdag waren we weer van de partij op de nieuwe editie van regio Nijmegen On Stage
Van maandag 12 februari tot en met dinsdag 13 februari is DKC Totaaltechniek gesloten in verband met Carnaval. Wij zijn echter nog steeds beschikbaar voor spoedgevallen via onze serviceafdeling. Vanaf woensdag 14 februari zijn wij weer geopend en staan we klaar om u van dienst te zijn. Wij wensen een feestelijk carnaval toe!
DKC Totaaltechniek maakt sinds de oprichting van de Farma Alliantie in juni 2023 deel uit van een grootschalig netwerk aan experts op het gebied van onder meer temperatuurbewaking, laboratoriuminrichting, geclassificeerde gebouwen en laboratoriumapparatuur.