Bijzonder project

Trots op dit unieke project!

Als projectleider ben ik zeer trots om te mogen werken aan het project Distributiecentrum te Venlo. Dit bijzondere en duurzame project beslaat een vloeroppervlak van ca. 77.000 M2. Een project van deze omvang is uniek in de geschiedenis van DKC Totaaltechniek.

Het project is naast zijn omvang ook bijzonder in de mate van duurzaamheid. Er worden geen fossiele brandstoffen toegepast en dat spreekt mij enorm aan. Daarnaast is dit een BREEAM project waarbij de nadruk ligt op besparing van energie en water én reductie van CO2. Tevens wordt al het energie- en waterverbruik centraal gemonitord.

Het pand zit vol moderne innovatieve technieken die dit mogelijk maken. Denk hierbij aan geavanceerde luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning en warmtepompen die het pand voorzien van de nodige ventilatie, verwarming en duurzame koeling. De installatie bestaat uit 10 luchtbehandelingskasten van 40.000 m3/h met 30 warmtepompen voor de hallen en 3 luchtbehandelingskasten van 15.000 m3/h tot 40.000 m3/h voor de kantoren, met 7 grote warmtepompen waarvan ieder met een koelcapaciteit tussen 210 en 390 kW.

Onze specialisten van Regeltechniek leveren in dit project een uitzonderlijke prestatie door in het pand geïntegreerde systemen toe te passen die alle systemen in het pand bewaken en regelen.

Met dit project maakt DKC zijn ambities duidelijk kenbaar. Conventioneel denken en uitvoeren van installaties is verleden tijd en de energietransitie is niet meer te stoppen. Met deze ambities levert DKC haar bijdrage aan een beter milieu en een betere toekomst van onze kinderen en hun kinderen. Daar ben ik trots op!

Voor een korte impressie van het vervoer en de plaatsing van de luchtbehandelingskasten en warmtepompen zie foto's en klik hier voor de film.

Mirek Zielinski, projectleider

Foto's: Broer van den Boom
Film: RS Design