Chefs Culinar - DKC

Project Chefs Culinar - Nick Wagener (Monteur W) aan het woord:

Chefs Culinar is een horecagroothandel in vlees, vis, groente, fruit, brood  banket, kaas, zuivel, eieren, diepvriesproducten, droge kruidenierswaren, wijn en gedistilleerde dranken, high convenience Reiniging, hygiëne keukenbenodigdheden en keukentechniek.

Chefs Culinar is al gevestigd in Wijchen maar gaat uitbreiden. Hierdoor wordt de oppervlakte van het pand vijf keer groter.

Bekijk de rondleiding door het nieuwe pand van Chef Culinar: https://youtu.be/bFFoNaANgMs

In oktober 2019 zijn we begonnen met het plaatsen van doorvoeren van PVC mantelbuizen.

Enkele maanden later konden we van start gaan met de bouw van de installatie. Wij zijn daar begonnen op de 1ste verdieping met het monteren van de hoofdleidingen  naar de vetvangputten voor de vlees- en visverwerkingsruimtes. Wij hebben gebruik gemaakt van het PluviaFix systeem van Geberit om de uitzettingen in het PE op te vangen.

Vervolgens zijn we op de begane grond gestart met het leggen van de leidingen die onder de betonnen vloer komen te liggen (te weten; HWA, VWA productie, VWA sanitair, droge blusleidingen en een stukje waterleiding)

Daarna heeft TCS voor ons vloerverwarming/koeling gelegd onder de vriescel, dit om het doorvriezen van het beton tegen te gaan. Het gekoelde water wordt getransporteerd naar de koude verdeler in de technische ruimte. Zo wordt dit afgekoelde water hergebruikt om het gebouw te koelen, de rest van de koeling van het gebouw wordt geregeld door de koelmachine in de technische ruimte.

Aansluitend zijn we gestart met de HWA op de 2e verdieping, door middel van het PluviaFix systeem van Geberit, ook hier hebben we noodafvoeren gemaakt die los staan van het PluviaFix systeem. De trechters van dit systeem zitten net wat hoger ingeplakt in het dak dan de trechters van het PluviaFix systeem. Stel dat het systeem verstopt komt te zitten, dan kan het water via de nood afvoer weg.

Nadat de HWA af was, zijn we gestart op de 1ste en 2de verdieping met het monteren van de CV en koelleidingen van de inductie units, CV-leidingen van de  vloerverwarming verdelers, waterleidingen, (drinkwater en bedrijfswater warm en koud) persluchtleidingen en gasleiding. De gehele 1ste verdieping is voorzien van vloerverwarming, ook kan er per ruimte apart verwarmd en gekoeld worden door middel van de inductie units.

Op een later moment konden we van start gaan in de technische ruimte. De technische ruimte leek groot maar toen alles opgesteld was stond het helemaal vol. De technische ruimte is gevestigd in het midden van het gebouw op de 1ste verdieping. Daar komt alle techniek samen. Er staat een warmtepomp, persluchtcompressoren, warmtewisselaars, één luchtbehandelingskast, gesloten verdelers voor CV en koeling, één tapwaterverdeler, 2 buffervaten van elk 10.000 liter en expansievaten. Bekijk hier het filmpje van de technische ruimte: https://www.youtube.com/watch?v=PhCXTO_59R8 

Ten slotte gingen we afmonteren. Denk hierbij aan het monteren van het sanitair, waterzijdig aansluiten van de krattenwassers, schoonmaak lansen, industriële vaatwassers en schortenwasser.

Inmiddels is de installatie gereed. Begin 2021 beginnen we met het renoveren van de oudbouw van Chefs Culinar. De installatie van de oudbouw wordt later aangekoppeld op de installatie van de nieuwbouw. Zo moet het straks één gebouw gaan worden dat wordt bestuurd door één technische ruimte.