DKC Totaaltechniek viert feest

De tijd vliegt als je het leuk hebt. Je hoort ‘m wel eens vaker. Zo knipperden wij twee keer met onze ogen en toen was het ineens zover: ons 60-jarig jubileum. Een mijlpaal die we natuurlijk niet aan ons voorbij willen laten gaan. Maar daar blijft het niet bij, we hebben nóg meer te vieren. Zo staan Frank en Roland al 30 jaar aan het roer van DKC én vieren we het 50-jarig jubileum van Van Santvoort.

DKC door de jaren heen

Het verhaal van DKC Totaaltechniek begint in 1962. Pater familias Jan Dekkers – vond het welletjes bij het bedrijf waar hij voor werkte. Hij had jaren ervaring opgedaan in de branche, maar kon zich niet meer identificeren met het bedrijf waarvoor hij werkzaam was. Het was een veelbesproken onderwerp aan de keukentafel van de Familie Dekkers. Maar ja: je eigen bedrijf oprichten is toch wel een behoorlijke stap. Zoon Frans gaf zijn vader het laatste zetje in de juiste richting. “Kom op, pa, ga ervoor. Ik help je wel”. En zo geschiedde. J.M. Dekkers & Zn. was  geboren.

Al snel verwierf het bedrijf veel bekendheid in de omgeving en werd het tot bedrijfsruimte omgetoverde huis te klein. De zoektocht naar een nieuw pand resulteerde in de opening van het pand aan de Dr. De Blécourstraat. Een schot in de roos, want dit bracht vader en zoon Dekkers de mogelijkheid om nog verder te groeien.

In ‘68 nam Jan Dekkers afscheid van het bedrijf. Vanaf dat moment nam Frans het stokje volledig over. Hij had de ambitie om nog groter te worden – en dat lukte. Extra ruimtes werden aangekocht en steeds meer opdrachtgevers meldden zich met technische vraagstukken. Gelukkig meldden Roland en Frank Dekkers zich in 1988 aan de poorten van het bedrijf van hun vader. Zij waren er klaar voor om hun vader bij te staan in het familiebedrijf.

In 1993 kwamen Roland en Frank aan het roer te staan. Direct daarna volgden er verschillende overnames. Zo werden Lamers Verwarming & Luchtbehandeling en Koel- Combi onderdeel van Dekkers. De broers waren niet te stoppen. In 2004 opende het pand op Bijsterhuizen, daar waar we er vandaag de dag nog altijd warmpjes bij zitten.

Het succes van DKC Totaaltechniek

Inmiddels zijn we nog meer overnames, nieuwe relaties en mooie opdrachten verder. We kunnen dus wel stellen dat de ambitie van Jan en Frans Dekkers dubbel en dwars is waargemaakt. Daar zijn we maar wat trots op.

Dat we tot dit punt hebben mogen komen, heeft natuurlijk te maken met verschillende factoren. Op de eerste plaats zijn dat “onze mensen”. Iedereen die bij DKC Totaaltechniek werkt – en dat zijn er inmiddels zo’n 200 – is écht onderdeel van de familie. Harmonie, saamhorigheid en teamwork zijn belangrijke waarden die ons met elkaar verbinden. We zijn er voor elkaar en dat maakt ons sterk.

30 jaar Frank & Roland aan het roer

Met het 60-jarig jubileum is het feestgedruis echter nog niet gaan liggen. Sterker nog, er waren nog veel meer kaarsjes die uitgeblazen werden en vlaggen die gehesen werden. Onze directie, bestaande uit Frank en Roland Dekkers, vierden afgelopen jaar namelijk hun dertig-jarig jubileum aan het roer van DKC Totaaltechniek. In de afgelopen 30 jaar hebben zij zich onvermoeibaar ingezet om DKC naar een hoger niveau te tillen. Met succes. Niet alleen op zakelijk gebied, maar zeker ook in de vorm van persoonlijk welzijn wordt DKC Totaaltechniek gezien als prettige plek. En dat is het belangrijkst: dat de mensen zich op hun gemak voelen.

50 jaar Van Santvoort

In 2021 werd Van Santvoort enovatieve installaties overgenomen. Een schot in de roos, want hiermee breidt DKC de dienstverlening op het gebied van elektrotechniek uit met een club van 50 zeer kundige mensen. 

Van Santvoort is, net als DKC Totaaltechniek, een familiebedrijf in hart en nieren – en dat al 50 jaar lang. Al vanaf het begin, in 1973, kent van Santvoort een breed scala aan klanten waar we de meest uiteenlopende projecten en installaties hebben mogen ontwerpen en uitvoeren. Dat blijven ze doen, maar vanaf nu dus onder de vlag van DKC. Reden genoeg om ook daarvoor de nodige flessen te ontkurken. Ja, de feeststemming zat er de afgelopen tijd goed in. 

Gerelateerde artikelen

Van donderdag 9 mei tot en met vrijdag 10 mei is DKC Totaaltechniek gesloten in verband met Hemelvaart. Wij zijn echter nog steeds beschikbaar voor spoedgevallen via onze serviceafdeling. Vanaf maandag 13 mei zijn wij weer geopend en staan we klaar om u van dienst te zijn. Wij wensen u fijne dagen toe!