Terug naar overzicht

Duurzaam koelen én verwarmen?

Duurzaam koelen én verwarmen?

Herkent u dit? Op maandagochtend zet u bij binnenkomst op kantoor eerst de thermostaat omhoog en pas in de namiddag is de kou verdwenen. Met een warmtepomp verwarmt én koelt u uw bedrijfspand op een duurzame en aangename manier. Een warmtepomp kent een snelle en directe wijze van verwarmen zodat u en uw collega’s op maandagochtend bij een behaaglijke warmte de werkweek kunnen starten. En wordt het wat te warm? Dan kan de temperatuur razendsnel naar beneden worden bijgesteld.

Waarom een warmtepomp?

 • een warmtepomp is duurzaam;
 • heeft een uitzonderlijk hoog rendement;
 • kan veel sneller verwarmen en koelen dan de gebruikelijke methoden;
 • is een duurzaam alternatief voor de gebruikelijke methode zoals een ketel.

Hoe werkt het?

Een warmtepomp gebruikt energie uit de buitenlucht, bodem of grondwater voor de verwarming van lucht en water om een ruimte te verwarmen via het cv-systeem. Een warmtepomp bestaat uit 3 delen:

 • de bron: de buitenlucht, bodem of grondwater;
 • de warmtepomp: dit systeem verhoogt de warmte die is verkregen uit de bron tot een aangename temperatuur
 • een afgiftesysteem: de manier waarop de warmte wordt afgegeven in de ruimte, bijvoorbeeld via radiatoren, vloerverwarming etc.  

Een warmtepomp werkt op stroom: het stroomverbruik zal daarom toenemen. DKC adviseert u graag hoe u de benodigde stroom, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, zelf kunt opwekken om daarmee de CO2 uitstoot te verlagen.

Over kosten, subsidie en rendement

Het verduurzamen van uw bedrijfslocatie is een kostbare aangelegenheid. Met EIA subsidie (Energie Investerings Aftrek) bespaart u 11% op de aanschaf van een warmtepomp. En wanneer u de pomp in gebruik heeft profiteert u van een zeer hoog rendement, soms tot wel 400% door de efficiënte manier van verwarmen.

Doe de DKC Duurzaamheidscheck

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het gebruik van een warmtepomp.
Is uw pand bijvoorbeeld wel geschikt voor het gebruik ervan? Hoe gaat de installatie in zijn werk en wat is daarvoor nodig? Aan welke investering kunt u denken? Komt u in aanmerking voor een subsidieregeling? De antwoorden op deze vragen geven we u na de DKC Duurzaamheidscheck. Zodat u daarna een zorgvuldige afweging kunt maken.

De DKC Duurzaamheidscheck kent een aantal stappen:

 1. Bezoek op locatie
  We komen bij u langs en bekijken de huidige situatie
 2. Advies 
  In een adviesrapport staat een duidelijke opgave van de investering en is direct inzichtelijk hoeveel u kunt besparen op uw energiekosten. Ook doen we een duidelijke opgave van de investering zodat u een helder beeld heeft van de kosten.
 3. Plaatsing en onderhoudscontract
  Na uw akkoord zorgen wij voor vakkundige plaatsing. Ons onderhoudscontract garandeert jarenlang zorgeloos gebruik omdat we 24/7 voor u klaarstaan. Schaft u vóór 30 maart 2020 een warmtepomp aan? Dan maakt u direct gebruik van 10% korting op het onderhoudscontract. 

Bent u toe aan duurzame warmte én koeling?
Neemt dan contact met ons op