Een dag vol toekomstige techneuten

Zaterdag 23 september was het weer zover, de jaarlijkse techniekdag op het Technovium in Nijmegen! Net zoals voorgaande jaren waren wij ook dit jaar weer van de partij.

Het op zonne-energie rijdende autootje

Dit jaar zijn we met een team van maar liefst 8 man op pad gegaan. De hele dag door zijn we met allemaal toekomstige techneuten bezig geweest om autootjes te bouwen. Maar wij zouden DKC niet zijn als er niet iets speciaals aan zat. Dit jaar waren dit namelijk auto’s die ook echt op zonne-energie kunnen rijden. 

Samen met ons team hebben alle kinderen (van allerlei leeftijden) deze auto gebouwd. In de goodiebag die alle kinderen hebben gekregen, zaten de bouwpakketjes met daarbij een beschrijving en natuurlijk wat lekkers. Want ook de liefde van een kind gaat door de maag.

Alle kinderen (en stiekem onze collega’s ook) hebben met een heel geconcentreerd gezicht gewerkt om te zorgen dat hun eigen autootje ging rijden.

Technovium biedt niet alleen reguliere opleidingen, maar ook cursussen, trainingen en workshops voor bedrijven. 

3, 2, 1 racen maar!

Na het bouwen was het daarom natuurlijk ook de vraag: rijdt de auto dan ook echt? Om dit uit te testen was er een testruimte. Er stond een felle bouwlamp om de zon goed te kunnen nabootsen. De kinderen hebben allemaal met deze lamp gezorgd voor een goed en milieuvriendelijk rijdend autootje!

Allerlei verschillende afdelingen techniek

Naast het bouwen van deze geweldige autootjes waren er natuurlijk nog veel meer dingen te vinden op de techniek. Zo was er een afdeling van de Radboud Universiteit waar de kinderen allerlei verschillende soorten machines uit de zorg konden uitproberen. Want ook de zorg is zeker techniek.

Ook was er een afdeling timmeren waar de kinderen hun eigen egelhuisje konden bouwen, was er een fotoruimte om gave LED foto’s te maken en kon je maar liefst 4 verdiepingen hoog vliegen met een drone!

Oftewel veel te veel om op te noemen, maar een zeer geslaagde techniekdag met hopelijk veel geïnspireerde kleine techneuten.

Wil je zien welke dingen er nog meer allemaal zijn gebeurd de afgelopen tijd? Kijk dan op https://www.dkc.nl/nieuws/

Gerelateerde artikelen

Van donderdag 9 mei tot en met vrijdag 10 mei is DKC Totaaltechniek gesloten in verband met Hemelvaart. Wij zijn echter nog steeds beschikbaar voor spoedgevallen via onze serviceafdeling. Vanaf maandag 13 mei zijn wij weer geopend en staan we klaar om u van dienst te zijn. Wij wensen u fijne dagen toe!