Terug naar overzicht

Montageleider Twan aan het woord over het project Nathan

Montageleider Twan aan het woord over het project Nathan

In 2017 zijn we in opdracht van Nathan met DKC begonnen aan een bijzonder technisch en een op de toekomst gericht project. Graag neem ik jullie in het kort mee naar onze ervaringen van de afgelopen negen maanden.

We zijn begonnen met de leidingen voor de betonkernactivering. Deze leidingen worden in het beton opgenomen en zorgen voor de basis “warmte en koeling” van het gebouw. Na verdere vordering en toen het gebouw op hoogte was kon er begonnen worden met het aansluiten van de naverwarmers  en de verdelers van de vloerverwarming en betonkernactivering. 

Het gebouw is voorzien van meerdere technische ruimtes en per verdieping een grote schacht om alle techniek in te monteren.

Al het leidingwerk is uitgevoerd in uponor. Alle beschikbare maten van 16 mm tot en met 110 mm hebben we verwerkt.

Het hart van de installatie is de technische ruimte op de begane grond. Dit is een prachtige ruimte geworden die ook vanuit de showroom te zien is. Deze is voorzien van twee warmtepompen met warmte- en koudeopslag via bronnen. Nadat de bouw zo goed als klaar was zijn we begonnen aan de scholingsruimte van Nathan. Dit was bijzonder leuk en leerzaam om te realiseren. Vooral omdat je weet dat er installateurs uit het hele land daar op cursus komen.

Trots om samen met mijn collega’s dit gerealiseerd te hebben.

Voor een impressie zie onderstaande film.

Twan Wagener
Montageleider