Update renovatie voormalig Canisius College

Ruim 1,5 jaar geleden zijn wij gestart met de renovatie van het voormalig Canisius college in Nijmegen met de bouw van 120 appartementen. 100 appartementen in het voormalig Canisius en 20 in de nieuwbouw

Het nieuwe Canisius is een rijksmonument, waarin naast appartementen een sportruimte en kantoorruimtes worden gecreëerd. Ook bevindt zich hier een oude bibliotheek en een kapel. DKC Totaaltechniek is in dit project verantwoordelijk voor de werktuigbouwkunde installatie en de meet en regeltechniek. Daarnaast is Van Santvoort enovatieve installaties verantwoordelijk voor de elektrische installaties.

Werkzaamheden project

In de kelder bevindt zich de technische ruimte met vijf warmtepompen met open bodembronnen. Drie voor de centrale verwarming en twee voor het verwarmen van het tapwater. Via de transportleidingen in de keldergangen gaat de verwarming, koeling en het tapwater via de schachten naar de afgifte sets in de woningen. Naast verwarming, koeling en tapwater bevindt zich in de schachten de mechanische ventilatie en de vuilwaterafvoer. Elke woning grenst aan een schacht, waar zich op de schachtwand de technische opstelling bevindt. Elke woning heeft zijn eigen badkamer en keuken en is voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling.

Inmiddels is module één met de daarbij behorende 39 woningen zo goed als af. Nog 61 woningen te gaan in de oudbouw, waarin we al behoorlijk gevorderd zijn. Volgend jaar kan er gestart worden in de nieuwbouw.

Gerelateerde artikelen

Van donderdag 9 mei tot en met vrijdag 10 mei is DKC Totaaltechniek gesloten in verband met Hemelvaart. Wij zijn echter nog steeds beschikbaar voor spoedgevallen via onze serviceafdeling. Vanaf maandag 13 mei zijn wij weer geopend en staan we klaar om u van dienst te zijn. Wij wensen u fijne dagen toe!