Duurzaamheid

DKC Totaaltechniek is tegenwoordig koploper in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve systemen voor haar klanten. Met de disciplines klimaattechniek, werktuigbouw, koudetechniek, service & onderhoud, elektrotechniek en meet- en regeltechniek maakt DKC de installaties voor alle denkbare projecten op maat. Doel is om op korte termijn enkel CO2 neutrale installaties op te leveren. De maatschappelijke impact staat immers hoog in het vaandel en wordt de komende jaren alleen nog maar belangrijker.

Duurzame innovatieve
oplossingen

Met onze projecten en duurzame en innovatieve oplossingen, streven we ernaar een bijdrage te leveren aan duurzame omgevingen. We zijn ambitieus. Daar zijn we ons van bewust, maar dat zijn we ook altijd al geweest. Wist je bijvoorbeeld dat ons superduurzame pand al in 2004 gebouwd is? Duurzame oplossingen zijn dus niet nieuw voor ons.

Dat betekent echter niet dat we niet blijven innoveren. Onze duurzaamheidsdoelstellingen worden keer op keer bijgesteld, omdat we altijd streven naar het optimale. Dat zie je ook terug in onze werkzaamheden. We denken mee met de opdrachtgevers, zodat we ook hen bewuste keuzes kunnen laten maken.

Koelruimtes voor pharma producten gerealiseerd bij Swissport Schiphol in Amsterdam.
Acht hypermoderne temperatuur- en klimaatkamers op de planning bij Universiteit Groningen.
Bij Kegro deuren in Groesbeek zijn drie klimaatkamers geplaatst.
Samen met Geodis Schiphol hebben we meerdere koelinstallaties en koelcellen gerealiseerd in Amsterdam.
Chugoku heeft ons benaderd om de emissie van chemicaliën verder te reduceren.
De WUR (Wageningen University & Research) heeft voorheen zijn producten gekoeld in containers.

Klanten over
DKC Totaaltechniek

“Er is een unieke band ontstaan met als basis eerlijkheid, openheid en transparantie. Het “ontwerp-groepje” bestond uit de juiste personen met de benodigde kennis en kunde; enthousiaste techneuten, kennis van bedrijfsprocessen, kennis van subsidies. Door de openheid en transparantie is er een vertrouwensband ontstaan. Dit is ook noodzakelijk wanneer er een niet eerder toegepaste installatie gerealiseerd moet gaan worden.”

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

Jan-Willem – IFF