Geschiedenis

Voor DKC begint het avontuur in 1962, toen Jan Dekkers zijn kans schoon zag en de sprong in het diepe waagde. De oprichting van J.M. Dekkers & Zoon was een feit. Een veelbesproken onderwerp. Jan en zijn zoon Frans hadden het er vaak over. “Wat nou als we voor onszelf beginnen, pa?” Gevolgd door: “Dan moeten we het nu doen”. En zo geschiedde. Op 26 september 1962 werd het vennootschap tussen vader en zoon opgericht.

Familiebedrijf

De roots van DKC Totaaltechniek zijn gelegd door Jan Dekkers en zijn zoon Frans. Moeder Annette deed nog eens een flinke duit in het zakje door al haar vrije tijd op te offeren voor het bedrijf. ‘s Ochtends schonk ze koffie voor de vertegenwoordigers, leveranciers en monteurs en ‘s middags had ze haar handen vol aan typewerk en het plegen van telefoontjes. Zo werd de basis voor een écht familiebedrijf gelegd.

Fuseren, saneren en moderniseren

De sleutel tot goed leiderschap – en daarmee goed werkgeverschap – is simpel: vertrouwen. Frank en Roland namen de zaak van hun vader over in een economisch mindere periode, maar door te saneren en moderniseren brachten zij de groei er opnieuw in.

Het ene na het andere bedrijf werd overgenomen. Zo ook in 1999, toen Lamers en KoelCombi onderdeel werden van Dekkers. Deze fusies zorgden er echter voor dat de medewerkers elkaar maar moeilijk leerden kennen. De ene helft zat in Nijmegen, de andere in Malden. En dat terwijl de broers persoonlijke benadering zo hoog in het vaandel hebben. Het besluit tot één groot bedrijfspand viel dan ook snel.

In 2004 werd de eerste steen van het bedrijfspand op Bijsterhuizen gelegd. Een nieuw pand én een nieuw logo: Dekkers-KoelCombi werd gecombineerd en DKC Totaaltechniek was een feit.

De toekomst

Toen in 2012 Klima-testtechniek werd overgenomen, lag de sleutel tot succes binnen handbereik. Dit werd het specialisme waar DKC Totaaltechniek bekend om is. Roland en Frank hebben het bedrijfspand inmiddels aangepast aan de moderne tijd, maar de filosofie is nog altijd hetzelfde: ‘aandacht voor de kwaliteit van ons product en de efficiëntie van onze processen, én voor veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers en voor de bescherming van het milieu’. Het familiebedrijf zal een rijke toekomst tegemoet gaan. We blijven groeien en DKC is én blijft een bedrijf waarin de klant centraal staat en waar de medewerkers graag werken.