Werkwijze

Korte lijnen en snel schakelen

De lijnen zijn kort – en de relaties lang. We werken met kleine, gespecialiseerde projectteams en afdelingen. Dit doen we niet voor niks. Door de compacte teams zijn we in staat om direct te acteren op de vraag van onze opdrachtgever. Dat geeft mooie resultaten: vandaag de dag bedienen we nog altijd opdrachtgevers die we in 1962 ook al bedienden. Over langdurige relaties gesproken…

Multidisciplinaire projectteams

Kleine teams zijn niet altijd mogelijk. Soms is een opdracht daar simpelweg te groot voor. In dat geval stellen we een projectteam samen. De verantwoordelijke projectleider schakelt dan razendsnel met de engineer, de werkvoorbereider, de tekenaar en de chefmonteur. Zo houden we de korte lijnen in stand en kunnen we efficiënt en doelgericht aan het werk. Daar plukt ook de opdrachtgever de vruchten van.

BIM: transparant ontwerp en uitvoering

Op ons kantoor zitten gedreven BIM-modelleurs. Zij zetten zich iedere dag in om projecten transparant aan te pakken. BIM is een systeem waarin alle aspecten van bouw en installatie samenkomen in één driedimensionaal model. Hierbij kun je denken aan technische berekeningen, materialen en specificaties, maar ook aan de samenwerking tussen de verschillende disciplines. Zo wordt het hele project voor iedereen helder en kunnen we snel schakelen en op een kortere termijn leveren.

Klanten over
DKC Totaaltechniek

“Er is een unieke band ontstaan met als basis eerlijkheid, openheid en transparantie. Het “ontwerp-groepje” bestond uit de juiste personen met de benodigde kennis en kunde; enthousiaste techneuten, kennis van bedrijfsprocessen, kennis van subsidies. Door de openheid en transparantie is er een vertrouwensband ontstaan. Dit is ook noodzakelijk wanneer er een niet eerder toegepaste installatie gerealiseerd moet gaan worden.”

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

Jan-Willem – IFF