Acht klimaatkamers voor Universiteit Groningen

Werkzaamheden

Klimaatsimulatie

Het grote project van acht hypermoderne temperatuur- en klimaatkamers.

Grote transformatie in Groningen

Wij hebben een spannend project in het zicht, een project om de wetenschappelijke wereld te verbazen. Namelijk: De Universiteit Groningen, in samenwerking met de Firma Wesemann en laboratorium adviseur Heinekamp gaan we het Feringa gebouw omtoveren. Er staat een transformatie op de planning, maar liefst acht klimaatkamers die DKC gaat realiseren.

Klimaatsimulatie

Wij gaan in een periode van de komende 2 jaar, acht hypermoderne temperatuur- en klimaatkamers bouwen. Deze kamers worden op maat gemaakt en zullen de grootste laboratorium oppervlakte in Nederland krijgen. De klimaatkamers zijn erg bijzonder aangezien ze alle relevante klimaatomstandigheden op aarde na kunnen bootsen. Of het nu gaat om extreme kou, hitte of luchtvochtigheid, deze kamers zullen de wetenschappers van de Groningse Universiteit in staat brengen om hun onderzoeken te doen, in welke omstandigheden dan ook. 

DKC is super trots om mee te doen aan dit project. Zodat in de toekomst realistische experimenten uitgevoerd kunnen worden, wat voor nieuwe inzichten en ontdekkingen zorgt voor de experts en studenten. Ben je benieuwd hoe onze klimaatinstallatie producten werken en wat ze te bieden hebben? Hier vind je meer informatie. Kortom, we gaan ons inzetten voor een project om de wetenschap naar een hoger niveau te tillen en nieuwe ontdekkingen tegemoet te gaan.

Voortgang

We zullen updates blijven geven over de transformatie van het Feringa gebouw. Zo gaan we filmpjes maken met de voortgang van het project, zodat jullie op de hoogte blijven en exclusief een kijkje achter de schermen krijgen over hoe wij te werk gaan, verder blijven we ook informatie delen via onze website. Om meer informatie te krijgen over wat er te wachten staat, kun je ook een kijkje nemen op de website van de Rijksuniversiteit van Groningen. Hier krijg je meer informatie over de feiten en cijfers. En er staat een webcam die het proces live volgt, zodat je geen seconde van de bouw en voortgang mist.

Jouw project hier ook bij?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Ellen van Aalst
Secretariaat

Ellen van Aalst

Secretariaat

Gerelateerde projecten

Installaties van ventilatie en luchtbehandeling en koel- en verwarmingsinstallatie