Duurzaam DC Trade Port Noord Venlo

Werkzaamheden

Installatietechniek

Binnenriolering

Waterinstallatie

Sanitaire installatie

Brandbestrijdingsinstallatie

Warmteopwekking

Koel- en verwarmingsinstallatie

Ventilatie – en luchtbehandelingsinstallatie

Elektrische bekabeling

Gebouwbeheersysteem

Regelinstallatie

Omschrijving

Nieuwbouwproject fase 1 en fase 2 is gesitueerd op Trade Port Noord te Venlo (VEN03).

Fase 1 bestaat uit 2 aaneengeschakelde warehouses met een totaal grondoppervlak van 38.973 m², een mezzanine vloer van 1.655 m² en een kantooroppervlak van 7.060 m² verdeeld over 3 verdiepingen met een Atrium en terras op het dak.

Fase 2 bestaat uit 2 aaneengeschakelde warehouses met een totaal grondoppervlak van 31.480 m², een mezzanine vloer van 3.898 m² en een kantooroppervlak van 1.060 m² verdeeld over 2 verdiepingen.

In het pand zijn luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning en warmtepompen toegepast, die het pand voorzien van de nodige ventilatie, verwarming en duurzame koeling. De installatie bestaat uit 10 luchtbehandelingskasten van 40.000 m³/h met 30 warmtepompen voor de hallen en 3 luchtbehandelingskasten van 15.000 m³/h tot 40.000 m³/h met 7 grote warmtepompen, met ieder een koelcapaciteit van tussen de 210 en 390 kW, voor de kantoren.

Het pand is, door de afdeling Meet- en Regeltechniek van DKC, voorzien van geïntegreerde systemen die alle systemen in het pand bewaken en regelen.

Vloeroppervlak: 84.126 m²

Bijzonderheden

Er worden geen fossiele brandstoffen toegepast.

Het is een BREEAM *** project, waarbij de nadruk ligt op besparing van energie, water en reductie van CO2. Tevens wordt al het energie- en waterverbruik centraal gemonitord.

Jouw project hier ook bij?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Ellen van Aalst
Secretariaat

Ellen van Aalst

Secretariaat

Gerelateerde projecten

Installaties van ventilatie en luchtbehandeling en koel- en verwarmingsinstallatie