Klimaatinstallaties voor gemechaniseerd warehouse

EUROPA’S MEEST INNOVATIEVE  DISTRIBUTIECENTRUM

In Oss is een hypermodern en duurzaam distributiecentrum gerealiseerd van maar liefst 46.000 vierkante meter. DKC is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de installaties, werktuigkundig, elektra (eigen installaties), M&R techniek en loodgieterswerk. DKC heeft daarnaast een onderhoudscontract van 5 jaar.

Het pand wordt gebouwd volgens de BREEAM methodiek en heeft ontwerpcertificaat Outstanding gekregen. De nadruk ligt op energiebesparing en CO2-reductie door de toepassing van duurzame installaties zoals luchtbehandelingskasten in combinatie met adiabatische koeling. Op het dak is een collectieve energiecentrale (distributie van warmte en koeling) opgesteld. Dat niveau van duurzaamheid in dit project heeft vooral gevolgen voor de werktuigbouwkundige installaties en de regeltechniek om de temperatuur in het gebouw te bewaken en te regelen.

Het gebouw heeft een interne warmtelast van meer dan 1000 kilowatt. Deze interne warmtelast wordt gekoel met vrije koeling en adiabatische koeling. Bij extreem hoge buitentemperaturen komen de warmtepompen in koelmodus in bedrijf, zodat het binnenklimaat gegarandeerd is. Zo zal de temperatuur in het gehele magazijn/hal onder de 25 graden blijven en is er meer vrijheid in de opslag van temperatuurgevoelige producten.

In de hal en kantoren is vloerverwarming aangelegd als bijverwarming welke gevoed worden met warmte die vrijkomt van de interne warmtelast.

Voor de hemelwaterafvoer is gekozen voor een collectief pluvia systeem met grijswatertank dat wordt gebruikt voor het spelen van toiletten en urinoirs. Verder is er een duurzame koeling voor de serverruimte (vrije koeling) en volledig geautomatiseerde regeltechniek (Priva) dat door een collectief GBS-systeem het binnenklimaat op afstand kan regelen en beheren.

In video is te zien hoe de warmtepompen en de grijswatertank worden geïnstalleerd. Precisie en vakmanschap zijn geboden om deze grote installaties goed op de locatie te krijgen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht