Maanderzand te Ede

Omschrijving werk

Nieuwbouw Zorgappartementen Maanderzand te Ede 66.00 m² “CAVALJE”. Voor de twee gebouwen (A/B) is door DKC Installatietechniek de duurzame ondergrondse energiecentrale gerealiseerd. Inclusief PV en PVT panelen als tevens een WKO installatie.

Werktuigbouwkundige installaties

Het gebouw is opgedeeld in 2 delen (A/B) tussen de gebouwen WKO en opwekkingscentrale/technische ruimte:

maanderzand1

In deze technische ruimtes staan de installaties opgesteld: warmtepompen, buffers, verdelers en regeltechniek. Hierna te noemen opwekking van warmte/koude (CV/GKW), warmtapwater en elektriciteit.

Een ondergrondse kelder als energiecentrale in Ede voor 54 zorgappartementen. De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen en gekoppeld aan een ondergrondse technische ruimte. Een duurzaam concept, waar in totaal 3 warmtepompen (70 kW st.) warmte en koude opwekken middels een WKO (warmte/koude-opslag) installatie. Daarnaast twee grote buffers van 2.000 L voor opslag van gebouw warmte en koude en distributie van koeling/verwarming en warmtapwater.

De gebouwen zijn ook voorzien van PV (275 st. 92 kWp) en PVT (80 st. 360 Wp) panelen. Een volledig geautomatiseerd systeem die door een gebouwbeheersysteem (Priva) wordt beheerd/gemonitord en geregeld op afstand. Weer een project van DKC waar we trots op mogen zijn. Een concept die in de toekomst vaker toegepast zal worden.

maanderzand2

Terug naar overzicht