Pharma ruimtes voor Swissport Schiphol

Werkzaamheden

Klimaatsimulatie

Meerdere koelruimtes voor pharma producten.

Nog een mooie samenwerking met Swissport Schiphol

In samenwerking met de firma Swissport Schiphol hebben wij een fantastisch project gerealiseerd om de farmaceutische industrie een handje te helpen. Bij Schiphol in Amsterdam hebben we pharma ruimtes gebouwd voor de logistieke luchtvrachtsector.

Swissport Schiphol

Swissport Schiphol bedient al sinds 1952 verschillende luchtvaartmaatschappijen op Amsterdam Airport Schiphol. Swissport is met hun 750 werknemers, 3 magazijnen en de 4,3 miljoen paxen, oftewel passagiers, (in 2022) een zeer groot en succesvol bedrijf. 

Binnen Swissport zijn er verschillende afdelingen te vinden zoals: passagiersdiensten, platform afhandeling, vrachtafhandeling en lounge gastvrijheid. Met deze verschillende afdelingen zorgt Swissport Schiphol ervoor dat alles op de juiste manier verloopt.

Samenwerking

Onze samenwerking met Swissport is niet nieuw; in het verleden hebben we al vaker verschillende projecten samen werkelijk gemaakt. Deze projecten hebben voornamelijk betrekking op de bouw van speciale ruimtes, zoals farmaceutische opslag met gecontroleerde temperaturen. Deze ruimtes zijn ontworpen voor de opslag en overslag van farmaceutische producten, waarbij strikte temperatuur- en kwaliteitscontroles erg belangrijk zijn.

Doordat de vraag naar luchtvracht toe blijft nemen en Swissport daar een toonaangevend bedrijf in is. Werd het tijd voor uitbreiding, daarom hebben wij ons beste beentje voor gezet. En zijn we aan de slag gegaan om de perfecte ruimtes te ontwerpen. En dat hard werken heeft een mooi resultaat opgeleverd. We hebben Swissport een mega upgrade gegeven met deze pharma ruimtes, zo kunnen ze meer farmaceutische producten opslaan en deze perfect op temperatuur houden. 

Pharma ruimtes

De koelruimtes worden gebruikt om farmaceutische producten zoals medicijnen en vaccins op de juiste temperatuur te houden. Als deze niet op temperatuur zijn, kan de werking ervan verminderen. De producten moeten tussen de 2 en 8 graden blijven. Daarnaast dient de grootste en meest voorkomende groep farmaceutica op 15 tot 25 graden bewaard te worden, daar zijn de cellen ook voor gebouwd. Met behulp van onze installaties is dat natuurlijk geen probleem. We hebben gebruikgemaakt van koelcellen die tussen de 4 en 15,25 graden blijven. Zo blijft de temperatuur op peil en zorgen we dat het proces van de opslag en de overslag van de pharma producten vlekkeloos verloopt.

Jouw project hier ook bij?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Ellen van Aalst
Secretariaat

Ellen van Aalst

Secretariaat

Gerelateerde projecten

Installaties van ventilatie en luchtbehandeling en koel- en verwarmingsinstallatie