Reductie emissie bij Chugoku Paints

Werkzaamheden

Koudetechniek

Reductie emissie

Emissie van chemicaliën te reduceren

Chugoku Paints is een wereldwijde fabrikant van verfproducten voor de scheepvaart en industrie. Chugoku heeft ons benaderd om de emissie van chemicaliën verder te reduceren. Het was bij Chugoku bekend dat DKC al eerder soortgelijke projecten heeft gerealiseerd.

Wet en regelgeving

De chemicaliën die vrij komen tijdens het vullen van de voorraad tanks werden tot voor kort enkel afgevangen door een actief koolstoffilter De levensduur van de koolstoffilters in combinatie met de strenger wordende wet en regelgeving waren de belangrijkste redenen voor deze aanpassing. Door DKC is een andere benadering gezocht in combinatie met het actief koolfilter.

De oplossing

DKC Totaaltechniek heeft de volgende oplossing gerealiseerd: De lucht met chemicaliën gaat via een buizenstelsel centraal naar een geheel RVS verdamper eenheid. Door ervoor te zorgen dat de temperatuur in de verdamper eenheid net iets boven de nul graden is condenseren de chemische stoffen en worden in een geïsoleerde RVS tank opgevangen en komen zo niet in de buitenlucht terecht. Uiteindelijk passeert de verdreven lucht nog wel een koolstofilter

Het geheel wordt aangestuurd vanuit de besturing die ook het vullen van de voorraad tanks aanstuurt.

Jouw project hier ook bij?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Ellen van Aalst
Secretariaat

Ellen van Aalst

Secretariaat

Gerelateerde projecten

Installaties van ventilatie en luchtbehandeling en koel- en verwarmingsinstallatie