Testen, testen, testen in Groesbeek

Werkzaamheden

Klimaatsimulatie

Het plaatsen van drie klimaatkamers.

Kegro deuren uit Groesbeek

Een echt familiebedrijf Kegro deuren uit Groesbeek is sinds 1974 al de specialist op het gebied van deuren. Om te zorgen dat deze deuren van de beste kwaliteit blijven, is het erg belangrijk om de deuren op de juiste manier te testen. Daarom kregen wij de opdracht om testkamers te maken en te installeren waarin verschillende temperaturen en weersomstandigheden kunnen worden nagebootst. 

Op deze manier kun je goed zien en precies weten of de deur de gewenste temperatuur kan behouden en hoe de deur hierop reageert. Zet de deur bijvoorbeeld uit of komen er scheurtjes in. Zo nodig kunnen er aanpassingen gedaan worden en voorkom je warmteverlies of beschadigingen tijdens de koude winterdagen.

De testruimtes

Om dit te kunnen testen hebben wij van DKC Totaaltechniek drie verschillende soorten kamers ontwikkeld.

De eerste kamer is bedoeld om een binnenklimaat te kunnen nabootsen en de kamer daarnaast is om een buitenklimaat na te bootsen. De temperaturen kunnen van beide kamers apart veranderd worden. Zo kun je kijken wat de deur op lange termijn doet met de verschillende temperaturen en of de deur reageert op de warme en koude lucht.

Ook is er een kamer met de mogelijkheid tot verwering. Zo worden warmtestralingen door middel van lampen gesimuleerd en gelijktijdig wordt er regen gesimuleerd. 

Essentieel om te testen

Dit is ook de enige mogelijkheid om voor de toekomst en de lange termijn te zien wat zo’n deur doet bij de verschillende weersomstandigheden. En dus ook om te kijken wat voor een soort garantie er mee gegeven gaat worden bij het plaatsen van de deuren.

Het is daarom ook essentieel om de deuren grondig te testen voordat ze geplaatst kunnen worden. Het voorkomen van warmteverlies is weer een stapje in de goede richting als we kijken naar het milieu. 

We hebben ervoor gezorgd dat alles netjes staat en werkt. Zo kan Kegro deuren er weer vol tegenaan met het testen en plaatsen van deuren. 

Wij beschouwen dit project en deze samenwerking als zeer geslaagd. Het was een leuk en mooi project met goede communicatie in samenwerking met Kegro deuren uit Groesbeek. 

Jouw project hier ook bij?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Ellen van Aalst
Secretariaat

Ellen van Aalst

Secretariaat

Gerelateerde projecten

Installaties van ventilatie en luchtbehandeling en koel- en verwarmingsinstallatie