Domotica

Domotica is de technologie om verschillende functies en systemen in een huis of gebouw te besturen en te automatiseren.

Domotica is de technologie om verschillende functies en systemen in een huis of gebouw te besturen en te automatiseren, zoals verlichting, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging en entertainmentsystemen. Het doel van domotica is om comfort, gemak en energie-efficiëntie te verhogen en tegelijkertijd de noodzaak van handmatige tussenkomst in het beheer van deze systemen te verminderen. Klinkt interessant, toch? Dat is het ook. Domotica is ontzettend belangrijk – en eigenlijk onmisbaar tegenwoordig.

We zien een grote verschuiving. Naarmate de technologie toegankelijker (en betaalbaarder) wordt, groeit de vraag naar domotica-oplossingen. Als ware kenners kunnen onze technici jou voorzien van ontwerpen, installaties en onderhoud van deze systemen.

De systemen kunnen worden geïntegreerd met andere slimme apparatuur, zoals thermostaten, slimme sloten en slimme lampen. Zo creëren we een volledig verbonden en geautomatiseerde omgeving.

Smart gebouwsystemen

Smart gebouwsystemen, slimme bouwsystemen of slimme bouwtechnologie – namen zat – verwijst naar de integratie van geavanceerde technologie en software in het ontwerp, de bouw en het beheer van gebouwen. Het doel van deze systemen is om de efficiëntie, het comfort en de veiligheid van gebouwen te verhogen. Dit gebeurt onder andere door verschillende gebouwfuncties, zoals verlichting, koeling, ventilatie, beveiliging en energiebeheer te automatiseren en optimaliseren.

Slimme gebouwsystemen kunnen worden geïntegreerd met gebouwbeheersystemen (GBS). Deze worden gebruikt om de verschillende systemen en apparatuur te bewaken en te besturen. Dit gebeurt vanuit bekabelde- en draadloze netwerken of vanuit de cloud.

Voorbeelden van slimme bouwsystemen zijn:

dkc-icoon-domotica-color-100sq

Slimme verlichtingssystemen

Hiermee worden verlichtingsniveaus aangepast op basis van bezetting, daglichtniveau en tijdstippen.

dkc-icoon-temperatuur-testen-color-100sq

Slimme verwarmings- en koelsystemen

Hiermee wordt het energieverbruik geoptimaliseerd en het comfort verbeterd door de luchtvochtigheid en temperatuur automatisch aan te passen.

dkc-icoon-gebouwbeheer-systemen-color-100sq

Slimme beveiligingssystemen

Hiermee kan de toegang tot een gebouw worden bewaakt en gecontroleerd. Het systeem stuurt automatisch een waarschuwing in het geval van (bijvoorbeeld) inbraak of brand.

dkc-icoon-energiebeheersing-color-100sq

Slimme energiebeheersystemen

Hiermee houd je eenvoudig een oogje in het zeil op het gebied van energieverbruik. Zeker in de huidige tijd een welkome toevoeging aan je bedrijfs-omgeving. Zo kun je de kosten bijhouden en op tijd bijsturen als je mogelijkheden voor verbeteringen ziet. Uiteindelijk betekent dat een energie-efficiënt, comfortabel en veilig bedrijfspand.

Zorgdomotica

Zorgdomotica omvat het gebruik van technologie en automatisering op het gebied van gezondheidszorg. Het doel daarvan is om de algehele zorgkwaliteit en de daarbij horende patiëntresultaten te verbeteren. Gezondheidszorgdomotica richt zich onder andere op het gebruik van medische apparatuur en patiëntbewakingssystemen, maar ook op telegeneeskunde en medicatiebeheersystemen.

Voorbeelden van medische domotica zijn:

Patiëntbewaking op afstand

Soms is het nodig om de gezondheidsstatus patiënten op afstand in de gaten te houden. Daardoor is er minder fysiek bezoek nodig en blijft er dus meer tijd over voor andere werkzaamheden. Zeker met de toenemende druk in de zorg is dit een belangrijke innovatie.

Slimme medische apparaten

Slimme medische apparatuur helpt de zorgverlener door automatisch instellingen aan te passen, patiëntgegevens te bewaken en real-time feedback aan zorgverleners te verstrekken.

Telegezondheid en -geneeskunde

We hebben mogen ontdekken dat een videoverbinding onmisbaar is als een fysiek bezoek er niet in zit. Zo ook in de gezondheidssector. Met televerbindingen kunnen artsen elkaars kennis en kunde raadplegen op afstand via videoconferenties of andere digitale technologieën.

Medicatiebeheer Systemen

Medicatiedoseringen komen per persoon nogal nauw. Hier wil je natuurlijk geen fouten in maken, want dat kan grote nadelige gevolgen hebben. Medicatiebeheersystemen helpen om het risico op deze fouten te verkleinen door het verstrekken van de medicatie te beheren. Zo zorgen deze systemen ervoor dat de medicatie in de juiste dosering en op het juiste moment kan worden toegediend.

Met alle innovaties op het gebied van domotica in de gezondheidszorg, is het potentieel om te transformeren groot. Domotica helpt om de toegang tot zorg te vergroten en de resultaten voor patiënten te verbeteren. Tegelijkertijd kunnen kosten op die manier worden verlaagt en de effeciëntie van het gezondheissysteem worden vergroot, doordat de behoefte aan persoonlijke bezoeken wordt gereduceerd en processen worden gestroomlijnd.

 

Hoe kunnen we je helpen?

We kunnen ons voorstellen dat je staat te springen om jouw bedrijfsruimte efficiënter in te richten. Daar helpen we je graag bij. Bij ons kun je erop vertrouwen dat we met je meedenken en de beste oplossing voor je bewerkstelligen. Uiteraard nemen we de veiligheid, betrouwbaarheid en eventuele privacy- en gegevensbeschermingsregels hierbij in acht.

Advies op maat

Wilt u graag meer weten of bent u benieuwd bij welke projecten wij in u kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag welke oplossing het beste bij u past.

Geert van Gent
Hoofd verkoop Van Santvoort

Foto-Geert

Geert van Gent

Hoofd verkoop Van Santvoort

Daarom DKC

Missie en visie
Met een flinke dosis deskundigheid en flexibiliteit ontzorgen we zowel bestaande als nieuwe klanten met het leveren en onderhouden van innovatieve en duurzame technische installaties.
Lees meer
Werkwijze
Korte lijnen en snel schakelen. De lijnen zijn dan ook kort - en de relaties lang. Door de compacte teams zijn we in staat om direct te acteren op de vraag van onze opdrachtgever.
Lees meer
Certificeringen
DKC Totaaltechniek staat voor kwaliteit en veiligheid gedurende het volledige proces. Ons kwaliteitssysteem is vastgelegd in een kwaliteitshandboek en geïntegreerd in de gehele organisatie.
Lees meer

Klanten over
DKC Totaaltechniek

Renesas

“De samenwerking heb ik als prettig en duidelijk ervaren, ook erg fijne enthousiaste monteurs die die weten wat ze doen. Zij hebben goed rekening gehouden met onze mensen die hier intern toch met hun werzaamheden bezig waren.”

Schotpoort Nieuwegein

“DKC heeft ons vanaf kennismaking tot aan installatie uitstekend geadviseerd en ontzorgd. Ook tussentijdse aanpassingen werden snel en adequaat opgepakt. Dankzij het maatwerk van DKC kunnen wij onze opdrachtgevers voorzien van de beste koel-/vriesoplossingen.”

Swissport Schiphol

“De samenwerking is altijd goed, DKC Totaaltechniek heeft goede service en weet altijd een passende oplossing te bieden, dus kortom een goede partner.”

Chefs Culinar

“Wij zijn verheugd met de buitengewone samenwerking met DKC Totaal Techniek te belichten. Sinds het begin van onze samenwerking hebben zij zich bewezen als een uiterst competente en toegewijde partner op het gebied van installatietechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat DKC Totaal Techniek een waardevolle partner is voor elk project en we kijken uit naar een voortzetting van onze vruchtbare samenwerking.”

Exeter Apeldoorn

“De samenwerking met DKC is fijn verlopen. Na het uitvallen van onze projectleider door ziekte werd dit snel opgevangen en is verder alles goed verlopen.”

Nutreco

“Het geleverde product is zeker in overeenstemming met onze verwachtingen. De communicatie ging goed. Je merkt dat er een brede kennis en ervaring aanwezig is. Wij geven de samenwerking een 8, bij een volgend project kiezen wij zeker weer voor DKC.”

Geodis Schiphol

“Sommigen willen dat het gebeurt, sommigen wensen dat het gebeurt, anderen zorgen ervoor dat het gebeurt. Met oog voor kwaliteit, flexibiliteit en goed teamwork, bedankt GEODIS Schiphol DKC totaaltechniek voor de realisatie van ons Pharma magazijn.”

IFF

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

Domotica

Offerte aanvragen

152 arrow down

Loop je warm voor onze koelinstallaties, technische oplossingen of een van onze andere werkgebieden? Laat het ons weten. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Door op 'offerte aanvragen' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Als je bovenstaand formulier hebt ingevuld, komt je aanvraag direct bij de juiste persoon binnen. We kunnen direct voor je aan de slag!

2. Contactmoment

Zodra we je offerte-aanvraag binnen hebben, nemen we contact met je op. We stellen je dan nog een paar aanvullende vragen, zodat we er zeker van zijn dat we je een passend voorstel kunnen doen.

3. Offerte ontvangen

Als wij van de hoed en de rand weten wat betreft jouw wensen, stellen we een passende offerte voor je op. Die offerte ontvang jij vervolgens in je mail. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt.

Domotica

Afspraak maken

152 arrow down

DKC Totaaltechniek
Bijsterhuizen 30-09
6604 LP Wijchen

We vinden het gezellig als je langskomt! Of wij komen naar jou, ook leuk. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Door op 'afspraak maken' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Kunnen we je helpen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je natuurlijk graag. Vul het contactformulier in en we gaan voor je aan de slag.

2. Datum plannen

Als we jouw aanvraag binnen hebben, gaan we kijken welke specialist je verder kan helpen. Die specialist neemt dan contact met je op om een datum in te plannen. We nodigen je dan graag uit bij ons op kantoor.

3. Welkom bij DKC

De koffie staat klaar, nu jij nog! We ontvangen je graag op ons kantoor in Wijchen om de mogelijkheden met je te bespreken. Onze specialisten zijn niet voor één gat te vangen, dus kom maar op met je vraag.