Energietransitie

Tegenwoordig kun je er niet omheen: verduurzaming. Met het oog op de toekomst zetten wij ons in voor duurzame oplossingen.

Energietransitie in bedrijfsvastgoed

Tegenwoordig kun je er niet omheen: verduurzaming. Met het oog op de toekomst zetten wij ons – dag in, dag uit – in voor duurzame oplossingen. (Bedrijfs)vastgoed speelt hierin ook een belangrijke rol. Met het verduurzamen van bedrijfspanden kunnen we flinke stappen in de goede richting zetten. Wij helpen je daar dan ook graag bij.

Verduurzaming van vastgoed omvat het verbeteren van de energie-efficiëntie en duurzaamheid van bestaande gebouwen. Hierbij worden technieken en materialen gebruikt die gericht zijn op het verminderen van het energieverbruik, het verbeteren van de binnenklimaatkwaliteit en het verhogen van de duurzaamheid van het gebouw.

Stappen naar een duurzame toekomst

Er zijn verschillende manieren waarop vastgoed verduurzaamd kan worden. In het kader van elektrotechniek zijn dit onder andere:

dkc-checkbox-circle

Zonne-energie

Met het toevoegen van zonnepanelen of zonnecollectoren aan het dak van een gebouw sla je twee vliegen in één klap: enerzijds bespaar je energie, anderzijds profiteer je van hernieuwbare energiebronnen.

dkc-checkbox-circle

E-mobility laadpalen

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken: elektrische voertuigen. Hartstikke fijn natuurlijk, geen uitstoot, maar ‘even snel tanken’ wordt daarmee wel een stuk lastiger. Daarom voorzien we steeds meer bedrijven van elektrische laadpalen. Zo kunnen werknemers hun bolide opladen tijdens het werk. Dat scheelt weer.

dkc-checkbox-circle

Energieopslag

We zijn met de massale aanleg van zonnepanelen en windparken goed bezig om het milieu een handje te helpen. We wekken hiermee echter soms meer energie op dan dat we op dat moment nodig hebben. Gelukkig is er de mogelijkheid om deze energie (tijdelijk) op te slaan. Zo kunnen we op een later moment alsnog gebruikmaken van deze duurzame oplossing.

dkc-checkbox-circle

Ledverlichting

LED-verlichting is een belangrijk aspect van de energietransitie, omdat het een energie-efficiënte en duurzame alternatieve biedt voor traditionele verlichting. Het is daarom een belangrijke stap in de richting van een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

dkc-checkbox-circle

Lichtregelsysteem

Met de invoering van een lichtregelsysteem in jouw bedrijfspand, zet je een belangrijke stap in de verduurzaming van het pand. Met een dergelijk systeem zorg je er namelijk voor dat het gebruik van verlichting wordt geautomatiseerd. Zo bespaar je energie en biedt je de mogelijkheid om het licht in een ruimte op een comfortabele en efficiënte manier te regelen.

Verduurzaming van vastgoed is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook duidelijke financiële voordelen opleveren, zoals lagere energiekosten en een verhoogde waarde van het gebouw. Dus, waar wacht je nog op?

PV-installaties

Elektriciteit opwekken door middel van de zon: tot een paar jaar geleden was het onbetaalbaar voor particulieren en bedrijven, maar inmiddels zijn zonnepanelen – gelukkig – niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zonnepaneel-installaties worden ook wel PV-installaties genoemd en worden gebruikt om elektriciteit op te wekken uit zonne-energie. De panelen zetten het licht van de zon om in bruikbare elektriciteit.

Met het oog op een betere toekomst zijn PV-installaties een belangrijk onderdeel van de energietransitie en een populaire manier om energie op te wekken zonder het gebruik van conventionele energiebronnen als steenkool of aardgas.

Onze installateurs kunnen je helpen met de realisatie van verschillende soorten PV-installaties, waaronder:

On-grid installaties

Hierbij wordt de opgewekte elektriciteit direct aangesloten op het elektriciteitsnet.

Off-grid installaties

Hierbij wordt de opgewekte elektriciteit opgeslagen in batterijen voor later gebruik en wordt niet aangesloten op het elektriciteitsnet.

Hybrid installaties

Hierbij wordt de opgewekte elektriciteit zowel opgeslagen in batterijen als aangesloten op het elektriciteitsnet.

Welk type installatie het best bij jouw bedrijf past, hangt af van de situatie en de energiebehoefte. Onze adviseurs staan klaar om alle ins en outs met je te bespreken en een passende oplossing voor je te vinden.

Elektrische mobiliteit, ook wel e-mobility genoemd, is de toepassing van elektrische voertuigen (EV’s) en de infrastructuur die nodig is om deze voertuigen te ondersteunen. Het belangrijkste doel is om te werken aan duurzame en schone vervoersoplossingen.

Een graag geziene gast op de Nederlandse wegen is de elektrische personenauto. In de afgelopen jaren heeft dit vervoersmiddel veel populariteit gewonnen – en dat is ook niet zo gek: omdat deze voertuigen worden aangedreven door elektromotoren ben je niet langer afhankelijk van vervuilende brandstoffen zoals diesel of benzine. Er is alleen één maar: om de e-mobiliteit te bevorderen, is er een groot netwerk van oplaadstations nodig.

Omdat elektrische voertuigen de toekomst hebben en vele voordelen bieden op het gebied van een schoner milieu, kunnen we ons voorstellen dat je hier graag een steentje aan bijdraagt. Onze installateurs staan dan ook te springen om de parkeergelegenheid van jouw bedrijf te voorzien van elektrische laadpalen, zodat jouw collega’s zorgeloos de weg op kunnen in hun milieuvriendelijke voertuig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Energieopslag

In het kader van de energietransitie stappen steeds meer bedrijven over op groene energie. We vertelden je al over de installatie van zonnepanelen, wat een belangrijke stap is in de energietransitie. Soms komt het echter voor dat de natuur meer energie opwekt dan op dat moment nodig is. Het zou zonde zijn als die energie verloren gaat. Energieopslag is het proces waarbij die energie tijdelijk wordt opgeslagen voor later gebruik. Dit biedt de mogelijkheid om hernieuwbare energiebronnen efficiënt te benutten.

Door deze technologie zijn we minder afhankelijk van de vervuilende energiebronnen en kunnen we flexibeler omgaan met de duurzame alternatieven. Er zijn verschillende technologieën voor energieopslag, zoals:

Chemische opslag

Dit omvat het opslaan van energie in chemische verbindingen, zoals batterijen.

Mechanische opslag

Dit omvat het opslaan van energie in beweging, zoals in wateropslagsystemen voor hydro-energie.

Thermische opslag

Dit omvat het opslaan van energie in vorm van warmte, zoals in warmteopslagsystemen.

Elektrische opslag

Dit omvat het opslaan van energie in elektrische vorm, zoals in supercapacitors en flowbatterijen.

Welke technologie het best bij jouw bedrijf past, is afhankelijk van verschillende factoren. Onze adviseurs staan klaar om je hier alles over te vertellen. Zo maken we het mogelijk dat jij belangrijke stappen kunt zetten op het gebied van energietransitie. Energieopslag is immers een sleuteltechnologie als het gaat om een duurzaam energiebeleid.

LED-verlichting

LED staat voor Light Emitting Diode. Het is een vorm van verlichting die gebruikmaakt van dat soort dioden als lichtbron. LED’s werken door elektriciteit door een halfgeleidermateriaal te sturen, wat resulteert in lichtproductie. Ze zijn zeer efficiënt in het omzetten van elektrische energie in licht en hebben een veel langere levensduur in dan traditionele verlichting.

LED kent vele voordelen:

Hoge energie-efficiëntie

LED-verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting.

Lange levensduur

LED-verlichting heeft een langere levensduur dan traditionele verlichting, wat resulteert in minder vervangingen en lagere onderhoudskosten.

Duurzaamheid

LED-verlichting bevat geen schadelijke stoffen en is daarom milieuvriendelijker dan traditionele verlichting.

Verschillende stijlen en kleuren

LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, wat het mogelijk maakt om een gewenste sfeer te creëren.

Het wordt dus hoog tijd om de verlichting in jouw bedrijfspand te vervangen door LED-verlichting. Onze adviseurs kunnen niet wachten om met jouw lichtplan aan de slag te gaan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Lichtregelsystemen

Een lichtregelsysteem is een technologie die gebruikt wordt om het licht in een gebouw of ruimte te regelen en te automatiseren. Het doel is om energie te besparen door het verminderen van het verbruik van verlichting, en om de gebruiker de mogelijkheid te bieden om het licht in een ruimte op een comfortabele en efficiënte manier aan te passen.

Er zijn verschillende soorten lichtregelsystemen, waaronder:

Schakelaar-gestuurde systemen

Hierbij wordt het licht in een ruimte bediend met behulp van schakelaars.

Sensorgestuurde systemen

Dit zijn systemen die het licht automatisch aan- en uitschakelen op basis van bewegingssensoren of lichtsensoren.

Tijdschakelaar-gestuurde systemen

Hierbij wordt het licht op basis van tijd automatisch aan- en uitgeschakeld.

Centraal gestuurde systemen

Hierbij wordt het licht in een gebouw centraal geregeld en beheerd, waardoor het energieverbruik en de comfortniveaus optimaal worden.

Welk type systeem het meest geschikt is binnen jouw bedrijf, hangt af van verschillende factoren. Schroom niet om contact met ons op te nemen: we bespreken de mogelijkheden graag met je. We kunnen ons namelijk als geen ander voorstellen dat je liever nog vandaag dan morgen overstapt op een lichtregelsysteem. Dit heeft immers vele voordelen, waaronder:

Energiebesparing

Door het automatiseren van het licht in een ruimte, wordt het energieverbruik verminderd en wordt de energie-efficiëntie verhoogd.

Verbeterde comfortniveaus

Een lichtregelsysteem biedt de gebruiker de mogelijkheid om het licht in een ruimte op een comfortabele manier aan te passen.

Verbetering van de sfeer

Door het aanpassen van het licht in een ruimte, kan de sfeer en het uiterlijk verbeterd worden.

Gemak

Door het automatiseren van het licht, hoeft de gebruiker niet steeds het licht handmatig aan- en uit te schakelen.

Advies op maat

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Van Santvoort (onderdeel van DKC Totaaltechniek). We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Van Santvoort
Enovatieve installaties

Van Santvoort

Enovatieve installaties

Daarom DKC

Missie en visie
Met een flinke dosis deskundigheid en flexibiliteit ontzorgen we zowel bestaande als nieuwe klanten met het leveren en onderhouden van innovatieve en duurzame technische installaties.
Lees meer
Werkwijze
Korte lijnen en snel schakelen. De lijnen zijn dan ook kort - en de relaties lang. Door de compacte teams zijn we in staat om direct te acteren op de vraag van onze opdrachtgever.
Lees meer
Certificeringen
DKC Totaaltechniek staat voor kwaliteit en veiligheid gedurende het volledige proces. Ons kwaliteitssysteem is vastgelegd in een kwaliteitshandboek en geïntegreerd in de gehele organisatie.
Lees meer

Klanten over
DKC Totaaltechniek

Renesas

“De samenwerking heb ik als prettig en duidelijk ervaren, ook erg fijne enthousiaste monteurs die die weten wat ze doen. Zij hebben goed rekening gehouden met onze mensen die hier intern toch met hun werzaamheden bezig waren.”

Schotpoort Nieuwegein

“DKC heeft ons vanaf kennismaking tot aan installatie uitstekend geadviseerd en ontzorgd. Ook tussentijdse aanpassingen werden snel en adequaat opgepakt. Dankzij het maatwerk van DKC kunnen wij onze opdrachtgevers voorzien van de beste koel-/vriesoplossingen.”

Swissport Schiphol

“De samenwerking is altijd goed, DKC Totaaltechniek heeft goede service en weet altijd een passende oplossing te bieden, dus kortom een goede partner.”

Chefs Culinar

“Wij zijn verheugd met de buitengewone samenwerking met DKC Totaal Techniek te belichten. Sinds het begin van onze samenwerking hebben zij zich bewezen als een uiterst competente en toegewijde partner op het gebied van installatietechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat DKC Totaal Techniek een waardevolle partner is voor elk project en we kijken uit naar een voortzetting van onze vruchtbare samenwerking.”

Exeter Apeldoorn

“De samenwerking met DKC is fijn verlopen. Na het uitvallen van onze projectleider door ziekte werd dit snel opgevangen en is verder alles goed verlopen.”

Nutreco

“Het geleverde product is zeker in overeenstemming met onze verwachtingen. De communicatie ging goed. Je merkt dat er een brede kennis en ervaring aanwezig is. Wij geven de samenwerking een 8, bij een volgend project kiezen wij zeker weer voor DKC.”

Geodis Schiphol

“Sommigen willen dat het gebeurt, sommigen wensen dat het gebeurt, anderen zorgen ervoor dat het gebeurt. Met oog voor kwaliteit, flexibiliteit en goed teamwork, bedankt GEODIS Schiphol DKC totaaltechniek voor de realisatie van ons Pharma magazijn.”

IFF

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

Energietransitie

Offerte aanvragen

152 arrow down

Loop je warm voor onze koelinstallaties, technische oplossingen of een van onze andere werkgebieden? Laat het ons weten. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Door op 'offerte aanvragen' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Als je bovenstaand formulier hebt ingevuld, komt je aanvraag direct bij de juiste persoon binnen. We kunnen direct voor je aan de slag!

2. Contactmoment

Zodra we je offerte-aanvraag binnen hebben, nemen we contact met je op. We stellen je dan nog een paar aanvullende vragen, zodat we er zeker van zijn dat we je een passend voorstel kunnen doen.

3. Offerte ontvangen

Als wij van de hoed en de rand weten wat betreft jouw wensen, stellen we een passende offerte voor je op. Die offerte ontvang jij vervolgens in je mail. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt.

Energietransitie

Afspraak maken

152 arrow down

DKC Totaaltechniek
Bijsterhuizen 30-09
6604 LP Wijchen

We vinden het gezellig als je langskomt! Of wij komen naar jou, ook leuk. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Door op 'afspraak maken' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Kunnen we je helpen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je natuurlijk graag. Vul het contactformulier in en we gaan voor je aan de slag.

2. Datum plannen

Als we jouw aanvraag binnen hebben, gaan we kijken welke specialist je verder kan helpen. Die specialist neemt dan contact met je op om een datum in te plannen. We nodigen je dan graag uit bij ons op kantoor.

3. Welkom bij DKC

De koffie staat klaar, nu jij nog! We ontvangen je graag op ons kantoor in Wijchen om de mogelijkheden met je te bespreken. Onze specialisten zijn niet voor één gat te vangen, dus kom maar op met je vraag.