Inspecties

Alles moet veilig zijn en goed werken. Onze gecertificeerde specialisten voeren deze inspecties graag voor je uit.

Als je met elektrotechniek te maken hebt, dan kan het natuurlijk niet aan de nodige inspecties ontbreken. Alles moet veilig zijn en goed werken. Onze gecertificeerde specialisten voeren deze inspecties graag voor je uit.

NEN1010

NEN1010 is een Nederlandse norm die de veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties beschrijft. Het heeft betrekking op de veiligheid van elektrische installaties in gebouwen, zoals woningen, kantoren en industriële gebouwen. De norm omvat de eisen voor de installatie, inspectie en onderhoud van elektrische systemen en apparatuur om de veiligheid van personen en eigendommen te waarborgen. NEN1010 wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van elektrische installaties.

NEN3140

NEN3140 heeft betrekking op de veiligheid van elektrische installaties en apparatuur in werkomgevingen. De norm beschrijft de eisen voor het veilig werken aan of in de buurt van elektrische installaties en apparatuur. Dit omvat onder andere het verrichten van werkzaamheden aan elektrische installaties, het werken met elektrische gereedschappen en het gebruik van verlengsnoeren en stekkerdozen. NEN3140 is gericht op het voorkomen van elektrische gevaren voor werknemers en is van toepassing op alle werkomgevingen waar elektriciteit wordt gebruikt, zoals fabrieken, kantoren en bouwplaatsen. Het is verplicht om te voldoen aan de eisen van NEN3140 in Nederland.

Scope 8

Een Scope 8 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties. Deze inspectie is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140. De arbowet stelt het verplicht om elektrische installaties periodiek te laten keuren.

Scope 10

Een Scope 10-bevoegd inspecteur voert een keuring van de elektrische installatie uit volgens de richtlijnen van NTA 8220. De NTA 8220 is geen vervanging van de al bekende NEN 3140, maar specifiek gericht op het signaleren van brandrisico’s veroorzaakt door de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur.

Scope 12

De scope 12-inspectie kent een onderscheid in een eerste inspectie (EBI) en periodieke vervolginspecties (PI). De werkzaamheden van de inspecties verschillen. Bij de EBI wordt een aantal zaken onderzocht die niet telkens bij een PI herhaald hoeven te worden. En de EBI is vooral gericht op de kwaliteit van de aanleg: voldoet de installatie aan de geldende normen en de instructies van de fabrikant.

Kijk voor meer informatie over de scope-inspecties op https://www.scios.nl/.

Advies op maat

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Van Santvoort (onderdeel van DKC Totaaltechniek). We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Van Santvoort
Enovatieve installaties

Van Santvoort

Enovatieve installaties

Daarom DKC

Missie en visie
Met een flinke dosis deskundigheid en flexibiliteit ontzorgen we zowel bestaande als nieuwe klanten met het leveren en onderhouden van innovatieve en duurzame technische installaties.
Lees meer
Werkwijze
Korte lijnen en snel schakelen. De lijnen zijn dan ook kort - en de relaties lang. Door de compacte teams zijn we in staat om direct te acteren op de vraag van onze opdrachtgever.
Lees meer
Certificeringen
DKC Totaaltechniek staat voor kwaliteit en veiligheid gedurende het volledige proces. Ons kwaliteitssysteem is vastgelegd in een kwaliteitshandboek en geïntegreerd in de gehele organisatie.
Lees meer

Klanten over
DKC Totaaltechniek

“Er is een unieke band ontstaan met als basis eerlijkheid, openheid en transparantie. Het “ontwerp-groepje” bestond uit de juiste personen met de benodigde kennis en kunde; enthousiaste techneuten, kennis van bedrijfsprocessen, kennis van subsidies. Door de openheid en transparantie is er een vertrouwensband ontstaan. Dit is ook noodzakelijk wanneer er een niet eerder toegepaste installatie gerealiseerd moet gaan worden.”

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

Jan-Willem – IFF

Inspecties

Offerte aanvragen

152 arrow down

Loop je warm voor onze koelinstallaties, technische oplossingen of een van onze andere werkgebieden? Laat het ons weten. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Door op 'offerte aanvragen' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Als je bovenstaand formulier hebt ingevuld, komt je aanvraag direct bij de juiste persoon binnen. We kunnen direct voor je aan de slag!

2. Contactmoment

Zodra we je offerte-aanvraag binnen hebben, nemen we contact met je op. We stellen je dan nog een paar aanvullende vragen, zodat we er zeker van zijn dat we je een passend voorstel kunnen doen.

3. Offerte ontvangen

Als wij van de hoed en de rand weten wat betreft jouw wensen, stellen we een passende offerte voor je op. Die offerte ontvang jij vervolgens in je mail. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt.

Inspecties

Afspraak maken

152 arrow down

DKC Totaaltechniek
Bijsterhuizen 30-09
6604 LP Wijchen

We vinden het gezellig als je langskomt! Of wij komen naar jou, ook leuk. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Door op 'afspraak maken' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Kunnen we je helpen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je natuurlijk graag. Vul het contactformulier in en we gaan voor je aan de slag.

2. Datum plannen

Als we jouw aanvraag binnen hebben, gaan we kijken welke specialist je verder kan helpen. Die specialist neemt dan contact met je op om een datum in te plannen. We nodigen je dan graag uit bij ons op kantoor.

3. Welkom bij DKC

De koffie staat klaar, nu jij nog! We ontvangen je graag op ons kantoor in Wijchen om de mogelijkheden met je te bespreken. Onze specialisten zijn niet voor één gat te vangen, dus kom maar op met je vraag.