Oplossingen

Klimaatsimulatie kan worden toegepast in heel veel verschillende industrieën en voor diverse doeleinden. Hoe en waarmee we jou kunnen helpen leggen we je graag uit.

Klimaatkamers en -kasten als oplossing voor jouw vraagstuk

Klimaatkamers en -kasten bieden oplossingen voor verschillende toepassingen waarin het beheersen en controleren van het klimaat cruciaal is. Maar wat zijn die verschillende toepassingen dan? Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, maar om je een beeld te geven, zetten we alvast wat voorbeelden op een rijtje.

Onderzoek en ontwikkeling

Klimaatkamers en -kasten bieden oplossingen voor verschillende toepassingen waarin het beheersen en controleren van het klimaat cruciaal is. Maar wat zijn die verschillende toepassingen dan? Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, maar om je een beeld te geven, zetten we alvast wat voorbeelden op een rijtje.

Industriële toepassingen

In verschillende industrieën kunnen klimaatkamers en -kasten worden gebruikt om de omgevingsomstandigheden te simuleren waaraan producten worden blootgesteld tijdens hun levensduur. Bijvoorbeeld in de automoindustrie kunnen klimaatkamers worden gebruikt om de effecten van extreme temperaturen, vochtigheid en weersomstandigheden op voertuigonderdelen te testen. Dit helpt bij het valideren van de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid van de producten..

Bewaren en conserveren

Klimaatkamers en -kasten worden vaak gebruikt voor het bewaren en conserveren van gevoelige materialen, zoals historische documenten, kunstwerken, archieven en zaden. Ze bieden optimale omstandigheden met betrekking tot temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit om de integriteit en levensduur van deze materialen te behouden.

Landbouw en plantkunde

In de landbouw en plantkunde kunnen klimaatkamers worden gebruikt om de groeiomstandigheden voor planten te manipuleren en te bestuderen. Onderzoekers kunnen variabelen zoals temperatuur, lichtintensiteit, CO2-niveaus en vochtigheid controleren om de effecten ervan op gewasopbrengst, plantengroei en ontwikkeling te onderzoeken. Dit helpt bij het verbeteren van landbouwpraktijken, het ontwikkelen van nieuwe gewasvariëteiten en het begrijpen van plantengedrag.

Tijdelijke labs

DKC Totaaltechniek helpt je graag met de realisatie van tijdelijke, moderne laboratoria. Zo kun je toch beschikken over hoogwaardige laboratoria, op welk moment of welke plek dan ook. Uiteraard zijn deze laboratoria wel volledig ingericht en professioneel geïnstalleerd.

Zo stelt DKC Totaaltechniek jou in staat om te profiteren van probleemloze laboratoriumoplossingen op de korte termijn die voldoen aan de eisen die worden gesteld in de levensmiddelen-, chemische, farmaceutische en agrarische sector.

Advies op maat

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Ellen van Aalst
Secretariaat

Ellen van Aalst

Secretariaat

Klanten over
DKC Totaaltechniek

“Er is een unieke band ontstaan met als basis eerlijkheid, openheid en transparantie. Het “ontwerp-groepje” bestond uit de juiste personen met de benodigde kennis en kunde; enthousiaste techneuten, kennis van bedrijfsprocessen, kennis van subsidies. Door de openheid en transparantie is er een vertrouwensband ontstaan. Dit is ook noodzakelijk wanneer er een niet eerder toegepaste installatie gerealiseerd moet gaan worden.”

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

Jan-Willem – IFF

Oplossingen

Offerte aanvragen

152 arrow down

Loop je warm voor onze koelinstallaties, technische oplossingen of een van onze andere werkgebieden? Laat het ons weten. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Door op 'offerte aanvragen' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Als je bovenstaand formulier hebt ingevuld, komt je aanvraag direct bij de juiste persoon binnen. We kunnen direct voor je aan de slag!

2. Contactmoment

Zodra we je offerte-aanvraag binnen hebben, nemen we contact met je op. We stellen je dan nog een paar aanvullende vragen, zodat we er zeker van zijn dat we je een passend voorstel kunnen doen.

3. Offerte ontvangen

Als wij van de hoed en de rand weten wat betreft jouw wensen, stellen we een passende offerte voor je op. Die offerte ontvang jij vervolgens in je mail. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt.

Oplossingen

Afspraak maken

152 arrow down

DKC Totaaltechniek
Bijsterhuizen 30-09
6604 LP Wijchen

We vinden het gezellig als je langskomt! Of wij komen naar jou, ook leuk. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Door op 'afspraak maken' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Kunnen we je helpen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je natuurlijk graag. Vul het contactformulier in en we gaan voor je aan de slag.

2. Datum plannen

Als we jouw aanvraag binnen hebben, gaan we kijken welke specialist je verder kan helpen. Die specialist neemt dan contact met je op om een datum in te plannen. We nodigen je dan graag uit bij ons op kantoor.

3. Welkom bij DKC

De koffie staat klaar, nu jij nog! We ontvangen je graag op ons kantoor in Wijchen om de mogelijkheden met je te bespreken. Onze specialisten zijn niet voor één gat te vangen, dus kom maar op met je vraag.