IQ & OQ

DKC Totaaltechniek controleert de klimaattechniek op basis van IQ- en OQ-protocollen.

IQ & OQ: essentiële kwalificaties in klimaattechniek

Klimaattechniek is onlosmakelijk verbonden met allerlei kwaliteitscontroles. Op basis daarvan worden er kwalificaties aan de apparatuur gekoppeld. DKC Totaaltechniek controleert de klimaattechniek op basis van IQ- en OQ-protocollen. Dit staat voor Installation Qualification en Operation Qualification. Oftewel: installatie-kwalificatie en operationele kwalificatie.

IQ

Het IQ protocol verifieert dat installaties en apparatuur zijn geleverd en geïnstalleerd in overeenstemming met de eisen en wettelijke veiligheidsvoorschriften die in de ontwerp-kwalificatie zijn vastgelegd. De documentatie voor een installatie-kwalificatie bestaat uit:

IQ-testplan

Dit bevat gedetailleerde informatie over de tests die in het kader van de installatie-kwalificatie moeten worden uitgevoerd op de betreffende apparatuur.

IQ-rapport

Na afloop worden de resultaten samengevat en geëvalueerd in een rapport. Alle afwijkingen, alsmede de maatregelen die zijn genomen om deze te elimineren, worden gedocumenteerd.

IQ-afronden

Als dat is gebeurd, worden de tests opnieuw uitgevoerd, gedocumenteerd en geëvalueerd in een nieuw IQ-rapport. Als de IQ succesvol is afgerond, wordt het gedocumenteerd in een rapport dat wordt ondertekend door de betrokken partijen.

OQ

Naast een juiste installatie, moet de apparatuur natuurlijk ook goed werken. Dit wordt gekwalificeerd aan de hand van de operationele kwalificatie (OQ). Tijdens het proces worden de punten die in het testplan zijn gespecificeerd schriftelijk verwerkt en gedocumenteerd. Dit om er zeker van te zijn dat de systemen functioneren in overeenstemming met de specificaties.

De OQ mag alleen worden uitgevoerd na een succesvol afgeronde IQ. De OQ is een voorwaarde die is gesteld voor de technische acceptatie van een installatie of toestel. Dit bestaat uit:

OQ-testplan

Dit bevat gedetailleerde informatie over de tests die moeten worden uitgevoerd op de betreffende apparatuur in het kader van de OQ. Het gaat daarbij over het verloop van de test zelf.

OQ-rapport

Na afronding van de kwalificatie worden ook deze resultaten samengevat, geëvalueerd en gedocumenteerd in een OQ-rapport.

Advies op maat

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Ellen van Aalst
Secretariaat

Ellen van Aalst

Secretariaat

Klanten over
DKC Totaaltechniek

Renesas

“De samenwerking heb ik als prettig en duidelijk ervaren, ook erg fijne enthousiaste monteurs die die weten wat ze doen. Zij hebben goed rekening gehouden met onze mensen die hier intern toch met hun werzaamheden bezig waren.”

Schotpoort Nieuwegein

“DKC heeft ons vanaf kennismaking tot aan installatie uitstekend geadviseerd en ontzorgd. Ook tussentijdse aanpassingen werden snel en adequaat opgepakt. Dankzij het maatwerk van DKC kunnen wij onze opdrachtgevers voorzien van de beste koel-/vriesoplossingen.”

Swissport Schiphol

“De samenwerking is altijd goed, DKC Totaaltechniek heeft goede service en weet altijd een passende oplossing te bieden, dus kortom een goede partner.”

Chefs Culinar

“Wij zijn verheugd met de buitengewone samenwerking met DKC Totaal Techniek te belichten. Sinds het begin van onze samenwerking hebben zij zich bewezen als een uiterst competente en toegewijde partner op het gebied van installatietechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat DKC Totaal Techniek een waardevolle partner is voor elk project en we kijken uit naar een voortzetting van onze vruchtbare samenwerking.”

Exeter Apeldoorn

“De samenwerking met DKC is fijn verlopen. Na het uitvallen van onze projectleider door ziekte werd dit snel opgevangen en is verder alles goed verlopen.”

Nutreco

“Het geleverde product is zeker in overeenstemming met onze verwachtingen. De communicatie ging goed. Je merkt dat er een brede kennis en ervaring aanwezig is. Wij geven de samenwerking een 8, bij een volgend project kiezen wij zeker weer voor DKC.”

Geodis Schiphol

“Sommigen willen dat het gebeurt, sommigen wensen dat het gebeurt, anderen zorgen ervoor dat het gebeurt. Met oog voor kwaliteit, flexibiliteit en goed teamwork, bedankt GEODIS Schiphol DKC totaaltechniek voor de realisatie van ons Pharma magazijn.”

IFF

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

IQ & OQ

Offerte aanvragen

152 arrow down

Loop je warm voor onze koelinstallaties, technische oplossingen of een van onze andere werkgebieden? Laat het ons weten. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Door op 'offerte aanvragen' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Als je bovenstaand formulier hebt ingevuld, komt je aanvraag direct bij de juiste persoon binnen. We kunnen direct voor je aan de slag!

2. Contactmoment

Zodra we je offerte-aanvraag binnen hebben, nemen we contact met je op. We stellen je dan nog een paar aanvullende vragen, zodat we er zeker van zijn dat we je een passend voorstel kunnen doen.

3. Offerte ontvangen

Als wij van de hoed en de rand weten wat betreft jouw wensen, stellen we een passende offerte voor je op. Die offerte ontvang jij vervolgens in je mail. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt.

IQ & OQ

Afspraak maken

152 arrow down

DKC Totaaltechniek
Bijsterhuizen 30-09
6604 LP Wijchen

We vinden het gezellig als je langskomt! Of wij komen naar jou, ook leuk. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Door op 'afspraak maken' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Kunnen we je helpen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je natuurlijk graag. Vul het contactformulier in en we gaan voor je aan de slag.

2. Datum plannen

Als we jouw aanvraag binnen hebben, gaan we kijken welke specialist je verder kan helpen. Die specialist neemt dan contact met je op om een datum in te plannen. We nodigen je dan graag uit bij ons op kantoor.

3. Welkom bij DKC

De koffie staat klaar, nu jij nog! We ontvangen je graag op ons kantoor in Wijchen om de mogelijkheden met je te bespreken. Onze specialisten zijn niet voor één gat te vangen, dus kom maar op met je vraag.