Natuurlijke koudemiddelen

Steeds meer bedrijven streven naar een meer CO2-neutrale productiemethode en kiezen daarom voor CO2 of propaan als koudemiddel.

Natuurlijke koudemiddelen als milieuvriendelijke koeltechnieken

Misschien heb je er wel eens van gehoord: CO2- en propaankoelingen. De laatste jaren winnen deze typen koelingen veel populariteit. En dat is ook niet gek, ze zijn namelijk een stuk vriendelijker voor het milieu. Waar synthetische koudemiddelen eigenlijk altijd de overhand hebben gehad, begint nu langzaam de verschuiving naar milieuvriendelijkere middelen zichtbaar te worden.

Vermindering gebruik F-gassen

De verschuiving naar natuurlijke koudemiddelen komt vooral voort uit de steeds strenger wordende wetgeving omtrent het gebruik van synthetische koudemiddelen. Het wordt minder aantrekkelijk om gebruik te maken van deze F-gassen. Dit komt voornamelijk doordat F-gassen schadelijk zijn voor het milieu. Dat verklaart de opmars van natuurlijke koudemiddelen.

CO2 en propaan

Op onze pagina over koelinstallaties heb je al kunnen lezen over de verschillen in natuurlijke- en synthetische koudemiddelen. Enkele natuurlijke koudemiddelen zijn ammoniak, koolstofdioxide, butaan of pentaan. CO2 en propaan kunnen aan dat rijtje worden toegevoegd, want ook die maken een flinke opmars op het gebied van industriële koelsystemen.

Naast het feit dat we zelf liever met deze middelen werken, merken we ook vanuit de markt een groeiende vraag naar deze middelen. Steeds meer bedrijven streven naar een meer CO2-neutrale productiemethode en kiezen daarom voor CO2 of propaan als koudemiddel.

Koeling door middel van CO2

Koelen met behulp van CO2 is eigenlijk niets nieuws. Vroeger was het echter ingewikkeld en duur om op basis van CO2 te koelen – en dus werden er goedkope, synthetische alternatieven in het leven geroepen. Helaas is inmiddels gebleken dat de invloed op het milieu hiervan wel heel ernstige proporties aanneemt. Dus ging men op zoek naar manieren om tóch te kunnen koelen met CO2.

Fast forward naar het heden: die manieren zijn gevonden. Tegenwoordig is het dus heel goed mogelijk om te koelen met CO2. Bijkomend voordeel is dat een CO2 koelinstallatie een goed rendement heeft als koelmiddel, maar ook de mogelijkheid van warmteterugwinning biedt. Om die reden kan een CO2 koeling dan ook een ecologisch, energetisch en economisch verantwoorde oplossing zijn.

Koeling door middel van propaan

Propaan ken je misschien vooral als brandstof. Toch kun je er ook prima mee koelen. Propaan is een energiezuinig koudemiddel. Het grootste voordeel van het gebruik is dat het één van de natuurlijke koudemiddelen is met een lage Global Warming Point (GWP), waardoor de uitstoot van CO2 en het broeikaseffect minimaal is.

Advies op maat

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met één van onze dames van het secretariaat, waar je terecht kunt voor ál je vragen. We bespreken graag welke oplossing het beste bij je past.

Regina van Berkom
Secretariaat

Regina van Berkom

Secretariaat

Daarom DKC

Missie en visie
Met een flinke dosis deskundigheid en flexibiliteit ontzorgen we zowel bestaande als nieuwe klanten met het leveren en onderhouden van innovatieve en duurzame technische installaties.
Lees meer
Werkwijze
Korte lijnen en snel schakelen. De lijnen zijn dan ook kort - en de relaties lang. Door de compacte teams zijn we in staat om direct te acteren op de vraag van onze opdrachtgever.
Lees meer
Certificeringen
DKC Totaaltechniek staat voor kwaliteit en veiligheid gedurende het volledige proces. Ons kwaliteitssysteem is vastgelegd in een kwaliteitshandboek en geïntegreerd in de gehele organisatie.
Lees meer

Klanten over
DKC Totaaltechniek

Renesas

“De samenwerking heb ik als prettig en duidelijk ervaren, ook erg fijne enthousiaste monteurs die die weten wat ze doen. Zij hebben goed rekening gehouden met onze mensen die hier intern toch met hun werzaamheden bezig waren.”

Schotpoort Nieuwegein

“DKC heeft ons vanaf kennismaking tot aan installatie uitstekend geadviseerd en ontzorgd. Ook tussentijdse aanpassingen werden snel en adequaat opgepakt. Dankzij het maatwerk van DKC kunnen wij onze opdrachtgevers voorzien van de beste koel-/vriesoplossingen.”

Swissport Schiphol

“De samenwerking is altijd goed, DKC Totaaltechniek heeft goede service en weet altijd een passende oplossing te bieden, dus kortom een goede partner.”

Chefs Culinar

“Wij zijn verheugd met de buitengewone samenwerking met DKC Totaal Techniek te belichten. Sinds het begin van onze samenwerking hebben zij zich bewezen als een uiterst competente en toegewijde partner op het gebied van installatietechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat DKC Totaal Techniek een waardevolle partner is voor elk project en we kijken uit naar een voortzetting van onze vruchtbare samenwerking.”

Exeter Apeldoorn

“De samenwerking met DKC is fijn verlopen. Na het uitvallen van onze projectleider door ziekte werd dit snel opgevangen en is verder alles goed verlopen.”

Nutreco

“Het geleverde product is zeker in overeenstemming met onze verwachtingen. De communicatie ging goed. Je merkt dat er een brede kennis en ervaring aanwezig is. Wij geven de samenwerking een 8, bij een volgend project kiezen wij zeker weer voor DKC.”

Geodis Schiphol

“Sommigen willen dat het gebeurt, sommigen wensen dat het gebeurt, anderen zorgen ervoor dat het gebeurt. Met oog voor kwaliteit, flexibiliteit en goed teamwork, bedankt GEODIS Schiphol DKC totaaltechniek voor de realisatie van ons Pharma magazijn.”

IFF

“Termen als “openheid”, “eerlijkheid” en “transparantie” zijn de laatste jaren veelvuldig gebruikte marketingtermen. Voor dit project kan ik zeker beamen dat zonder deze enthousiaste mensen en het vertrouwen in elkaar de slagingskans aanzienlijk kleiner was geweest.”

Natuurlijke koudemiddelen

Offerte aanvragen

152 arrow down

Loop je warm voor onze koelinstallaties, technische oplossingen of een van onze andere werkgebieden? Laat het ons weten. We kijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

Door op 'offerte aanvragen' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Als je bovenstaand formulier hebt ingevuld, komt je aanvraag direct bij de juiste persoon binnen. We kunnen direct voor je aan de slag!

2. Contactmoment

Zodra we je offerte-aanvraag binnen hebben, nemen we contact met je op. We stellen je dan nog een paar aanvullende vragen, zodat we er zeker van zijn dat we je een passend voorstel kunnen doen.

3. Offerte ontvangen

Als wij van de hoed en de rand weten wat betreft jouw wensen, stellen we een passende offerte voor je op. Die offerte ontvang jij vervolgens in je mail. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt.

Natuurlijke koudemiddelen

Afspraak maken

152 arrow down

DKC Totaaltechniek
Bijsterhuizen 30-09
6604 LP Wijchen

We vinden het gezellig als je langskomt! Of wij komen naar jou, ook leuk. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Door op 'afspraak maken' te klikken, geef ik toestemming om mijn gegevens op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie bekijk onze privacyverklaring.

Zo verloopt jouw aanvraag

1. Aanvraag versturen

Kunnen we je helpen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je natuurlijk graag. Vul het contactformulier in en we gaan voor je aan de slag.

2. Datum plannen

Als we jouw aanvraag binnen hebben, gaan we kijken welke specialist je verder kan helpen. Die specialist neemt dan contact met je op om een datum in te plannen. We nodigen je dan graag uit bij ons op kantoor.

3. Welkom bij DKC

De koffie staat klaar, nu jij nog! We ontvangen je graag op ons kantoor in Wijchen om de mogelijkheden met je te bespreken. Onze specialisten zijn niet voor één gat te vangen, dus kom maar op met je vraag.